Думки жителів Любомльщини з приводу святкування 8 Березня

07 Березня 2017, 18:34
2103

До початку травня парламенту запропонують компромісний проект щодо скасування радянських свят в Україні. Таким чином, 8 Березня цьогоріч іще святкуватимуть, як раніше (гарантований вихідний), а от із травневими святами можуть бути зміни.

Працівники Українського інституту національної пам’яті пропонують окремі зміни, які затвердять, а чи ні народні обранці, вони в більшій мірі повинні відповідати духові часу.

Нині Міжнародний жіночий день 8 Березня не є Днем боротьби жінок за свої права, і тим більше 1 Травня не символізує солідарності трудящих. Із 13 свят пропонують співробітники інституту залишити 11.

Жителі району поважного віку вже звиклися із відзначенням цих свят, середнього – по-різному аргументують, а молоді − аби побільше було вихідних, – про це йдеться на сторінках газети «Новий погляд+».

Анатолій Д., шофер, 59 років:

«Люди, які сумлінно працюють, повинні й добре відпочивати. У радянські часи на мітингах 1-го Травня говорили про досягнення, хтось хотів почути своє прізвище, хтось – родичеве, вихваляли здобутки кожного підприємства, кожної галузі.

Далі – концерт, футбол, масові гуляння, як на День міста тепер. Але про які колективи говорити зараз, як усе заглохло. То й садімо картоплю, а тоді смажмо шашлики і без свята. А щодо 8-го Березня, то хай лишається, бо в цей день не забуваю приносити дружині квіти».

Ірина Д., продавець, 52 роки:

«Мені у третьому класі хлопчик подарував три гвоздики на 8 Березня. Досі пам’ятаю. А що якби цей день зробили святом весни. Гаївки, веснянки, які всі вже забули, хай би лунали на вулицях міст і сіл, музика, танці».

Ганна Д., вчителька, 57 років:

«Якщо чоловіки порядні, то знайдуть дні, щоб подарувати квіти – на річницю шлюбу, День закоханих, День матері, дні народження дітей тощо. За права ми ж боремося достатньо і під стінами парламенту. Я за пропозицію зробити вихідним замість 8 березня 9 і просто назвати – Шевченківський день, бо Кобзар нам є дороговказом».

Дмитро Ч., учень, 16 років:

«Нас вітають 14-го жовтня, хоч ми ще не є захисниками. Тому, вважаю, що дівчат ми повинні поздоровляти саме у березні, коли настає весна».

Тетяна С., пенсіонерка, 60 років:

«А мені однаково. Хай ліпше збільшать пенсію, щоб було як і чим накрити святковий стіл на 8 Березня, на Паску, на 1 Травня і на всі інші вихідні».

Людмила К., бібліотекар, 45 років:

«Не хотіла б розлучатися з приємними спогадами дитинства, коли тато готував сніданок, а тоді вітав подарунками і квітами маму, мене і сестричку. Я і синів до цього привчила: 8 Березня – це свято жінок».

Микола С., службовець, 27 років:

«Реформи не проводяться, в економіці зрушення нульові, на телеекранах, замість прекрасних облич наших невтомних трудівниць, щодня дорожні трагедії і резонансні вбивства. То ліпше поки лишити все так, як є, у державі вирішувати проблеми важливіші. А ще прийде час, настане пора…»

Коментарі
07 Березня 2017, 22:50
Я за те щоб віддмінитм це "свято"!!! Жидовський пурім! Нічого розумного в цьому немає, хай би люди цікавилися істооією свого роду!
08 Березня 2017, 01:31
8 березня свято весни, символами якого є вербові "котики", перші квіти які дарують усім жінкам та дівчатам, не залежно чи то матері, бабусі, сестри, колеги, подружки. Не всі є і можуть бути мамами, чи дружинами щоб святкувати лише день матері, або отримувати квіти на річницю весілля. Не обов'язково робити його вихідним, але святковим воно повинне залишитись. Історію України ми шануємо і бережемо традиції, для цього є відповідні свята, заходи і заклади. А 8 березня на сьогодні це не свято політики, історії його заснування, бородьби жінок або їх захисту --- ЦЕ СВЯТО ВЕСНИ І ПРЕКРАСНОЇ ПОЛОВИНИ ЛЮДСТВА.
08 Березня 2017, 14:52
Наші дівчата та жінки заслуговують на більшу увагу ніж ті що підтримують комуняцьку ідеологію та загарбників-москалів. Ті сьогодні поглинули в оргіях... Не повинні наші наймиліші відмічати своє свято жіночності разом з демонськими створіннями. Ми чоловіки надіємось що Ви нам вкажете любий день крім цього, для того щоб Вас всіх одночасно вітати. Ви повинні нас вести до світла, до чогось нового, а не до відмічання чогось образливого нашої нації разом з окупантом. Ця сама ситуація була з 23 лютим, та перенесли на 14 жовтня і все добре. Жіночки наши милі, будьте далекоглядними, та змініть цю дату самі.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024