Госпітальний округ у Любомлі відстоюють у Верховній Раді України

11 Лютого 2017, 09:11
2123

Народний депутат Ігор Гузь, як обіцяв волинянам, вчергове порушив питання створення на Волині достатньої кількості госпітальних округів.

Цього разу спільно з волинськими медиками та нардепом Іриною Констанкевич провели у парламенті брифінг, – інформує прес-служба народного депутата України Ігоря Гузя.

Своє бачення озвучили і представники лікарської сфери з Володимира-Волинського, Любомльського та Камінь-Каширського районів.

Брифінгу передувала зустріч медиків та нардепів із заступником Міністра охорони здоров’я Павлом Ковтонюком та віце-прем'єр-міністром України Геннадієм Зубком, під час якої волиняни роз’яснили урядовцям важливість збільшення кількості медичних округів в області.

«Волинська ОДА зайняла таку позицію, що наша мільйонна область заслуговує тільки на 3 госпітальні округи. Медики, жителі області, депутати та голова обласної ради – всі об’єдналися зі спільною позицією – на Волині має бути все ж таки 6 госпітальних округів, які можна «вмонтувати» в розпорядчі документи Кабміну. Волинь на це заслуговує!» – наголосив Ігор Гузь.

Ірина Констанкевич закликала відповідні органи до створення додаткового округу і в місті Камінь-Каширський, що належить до її виборчого округу.

Перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук зазначив:

«У місті розташовані три військові частини та три прикордонних з’єднання, це – 6 тисяч військовослужбовців, 80% з яких зараз захищають східні рубежі нашої країни. Коли вони повернуться, то не матимуть, де повноцінно лікуватися».

Генеральний директор ТМО Любомльського та Шацького районів Володимир Дибель повідомив:

«У 2010 році створили прототип госпітальному округу, адже об’єднали в один заклади медицини двох районів. Маємо напрацювання, досвід та хороше обладнання».


Усі медики, як один, наголошували, що мала кількість госпітальних округів – «це не просто крок назад, а це – два кроки в безодню».

Нагадаємо: громада Волині наполягає на створенні шести госпітальних округів з центрами у Володимирі-Волинському, Любомлі, Нововолинську, Ковелі, Луцьку та Камені-Каширському.

 

Коментарі
21 Липня 2017, 19:50
Які козли...Спочатку поливають одне одного лайном в пресі,в інтернеті,б"ються,пишуть заяви в поліцію...Тепер дивіться-об"єднались вони... Нікчемні щурІ,спільна мета яких втриматись в своїх кріслах біля прибутково-бездонного"корита"...Ганьба! Мерзенні рила!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром