У справі бійця 51-ої бригади повторно допитують свідків

10 Лютого 2017, 10:37
1995

У середу, 8 лютого, у Володимир-Волинському міському суді знову складав присягу «говорити правду і нічого окрім правди» заступник командира батареї в роботі з особовим складом Микола Харчук. Бо, бачте, у прокурора Луцького гарнізону Олександра Левчука «дівоча пам'ять» і він під час попереднього допиту забув уточнити, чи саме Харчук відпускав Олександра Хваса додому та чи доповідав про це вищому керівництву.

Прокурор клопотав до суду і з проханням викликати повторно на допит ще одного свідка. На що адвокат Хваса Василь Нагорний просив відмовити, адже, за його словами, нічого нового він не скаже. Проте суддя Олександр Лященко задовольнив це клопотання.

«Це не суд, а циркова вистава», – так підсумував чергове засідання адвокат Василь Нагорний, – Суд уже триває рік та один місяць. Усі свідки допитані, аби таки затягнути розгляд справи, прокурор Луцького гарнізону починає по другому колу викликати тих самих свідків і повторно їх допитувати».

На засідання приїхали атовці з Любомльщини, а також небайдужі земляки та його бойові побратими з 51-ої бригади з усієї області. Вони стверджують, що Хвас – не дезертир, і запевняють, що й надалі підтримуватимуть його, бо це справа честі.

До речі, вже на друге судове засідання, попри проблеми зі здоров’ям, Олександр приїжджає автобусом і сам на милицях піднімається сходинками у зал суду.


«Дякуючи підтримці рідних, бойових побратимів і всіх небайдужих людей, незважаючи ні на що, йтиму до кінця. Адже я самовільно частину не залишав та закону не порушував», – наголосив боєць 51-ої бригади Олександр Хвас.

Наступне судове засідання відбудеться 13 березня.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024