Міністр охорони здоров’я вважає, що 3 госпітальних округи – це замало, але 8 – забагато

04 Лютого 2017, 17:42
1311

Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун вважає, що 8 госпітальних округів, які рекомендує на Волині створити обласна рада, це забагато. Проте визначитися із їх поділом мають саме на місцях.

Про це вона розповіла під час прес-конференції у Луцьку у п’ятницю, 3 лютого, – пише ВолиньPost.

Нагадаємо, депутати Волинської облради підтримали створення на Волині Луцького, Ковельського, Нововолинського, Володимир-Волинського, Любомльського, Камінь-Каширського, Ратнівського та Маневицького госпітального округів. Також цю пропозицію підтримують нардепи Ігор Гузь та Ірина Констанкевич. До цього Волинська ОДА подала у Кабмін лише 3 округи: Луцький, Ковельський та Нововолинський.

Уляна Супрун вважає, що 3 округи – це замало, але 8 – забагато, тому варто прийняти компромісне рішення. Проте це лише адміністративний поділ і ніхто закривати лікарні не буде, – заявляє Супрун.

Вона пояснює, що на місця можуть призначити 1, 2 чи 5 базових лікарень у кожному окрузі, питання лише втому, чи знайдеться стільки пацієнтів та коштів, які «ідуть» за цими пацієнтами на забезпечення стількох лікарень. Також потрібно забезпечувати вузькопрофільним спеціалістам, наприклад хірургам, необхідне навантаження для підтримання кваліфікації, – наголошує міністр. 

Супрун вважає, що медзаклади можуть перепрофілювати на амбулаторії, медичні центри, хоспіси тощо. Мовляв, в країні не вистачає хоспісів та реабілітаційних центрів, тому і про них треба подбати. А загалом, на її думку, треба дбати про профілактику, «щоб ми менше хворіли» і «лікарень було менше». Зокрема про профілактику мають подбати сімейні лікарі, які в тому числі мають навчити пацієнтів правильно харчуватися.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024