Госпітальний округ з центром у Любомлі – географічно вигідний

03 Лютого 2017, 17:40
2246

Питання реформування медичних закладів у Волинській області внаслідок об’єднання в госпітальні округи «точиться» вже давно. Нагадаємо, попередньо планувалися три госпітальні округи: Ковельський, Нововолинський та Луцький, із відповідними центрами.

У четвер, 2-го лютого, на засідання обласної ради приїхали делегації медичних працівників, очільників районів та небайдужих громадян із Любомля, Володимира-Волинського та Каменя-Каширського, аби відстояти право громадян на якісне лікування й обслуговування.

«Для чого люди депутатам делегували повноваження захисту інтересів. Ніхто не їздив, не цікавився де і які мають бути лікарні, а хто, як не народні обранці, повинні вирішувати важливі питання», – обурився під час виступу генеральний директор ТМО Любомльського і Шацького районів, депутат обласної ради Володимир Дибель.

«На базі ТМО Любомльського і Шацького районів можна створити госпітальний округ із приєднанням медичних закладів Старовижівського та Турійського районів (населення відповідно 30584 та 26311 осіб), відстань: Любомль – Стара Вижівка – 55 км, Любомль – Турійськ – 51 км. Тут уже усталені клінічні маршрути, оскільки Любомльська ЦРЛ розміщена на «перехресті доріг», тобто у тому місці, куди люди самі «протоптали стежку» – куди зручно діставатися.

Лікарня розміщена приблизно на однаковій відстані від усіх населених пунктів районів. Тому Любомль для центру госпітального округу підходить найкраще, на відміну від центру в інших містах, куди діставатися пацієнтам буде значно важче.

На теперішній час ТМО Любомльського і Шацького районів – сучасний медичний комплекс, розміщений у добротних будівлях, всі відділення якого мають статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

У 2015 році сертифіковано на відповідність вимогам стандартам ДСТУ ISO 9001:2009, у черговий раз підтвердило статус «Лікарня доброзичлива до дитини», є переможцем європейського транскордонного проекту популяризації здоров’я та профілактики в сфері онкологічних і туберкульозних захворювань, учасником інвестиційних проектів, завдяки чому оснащена сучасною медичною апаратурою та обладнанням.

Кваліфікований медичний персонал володіє новітніми методами та методиками, як при оперативних втручаннях, так і при неінвазивних.

ТМО має достатню матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення, в його структурі функціонують всі необхідні стаціонарні відділення, крім того, є відділення реабілітації дітей з обмеженими можливостями, відділення гемодіалізу. Планується відкрити медико-психологічної реабілітації для учасників АТО та відновного лікування для тих, хто переніс інфаркти, та ішемічний або геморагічний інсульт.

У медичних закладах ТМО створені комфортні умови для перебування та лікування хворих – більшість палат одно- та двомісні з окремим санвузлом, телевізором та холодильником.

Проведення реконструкції приміщень старої лікарні під квартири дало можливість виділити їх 12 сім'ям медичних працівників. Для тих медиків, яких заклад не міг забезпечити квартирами, доступний добротний гуртожиток, зданий після реконструкції у 2015 році».

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром