Апеляційний суд виправдав екс-очільника Ягодинської митниці, якого звинувачували у корупції

02 Лютого 2017, 11:33
1797

Відповідно до постанови Апеляційного суду Волинської області депутата Волиньради Романа Микитюка визнано невинним у скоєнні корупційного правопорушення.

Своє рішення суд оголосив у четвер, 2 лютого, – інформує Волинь.Post.

Нагадаємо, що депутата Волинської обласної ради колишнього начальника Ягодинської митниці Романа Микитюка притягнули до відповідальності за те, що він голосував за проект рішення попри конфлікт інтересів.

Так, 10 березня 2016 року під час сесії облради розглядалося питання про погодження на приведення існуючого поділу лісів Фермерського господарства «Аміла» в Турійському районі, головою якого і є депутат Роман Микитюк, у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок.

Однак, при наявності приватного інтересу голови ФГ «Аміла» та представницькими повноваженнями депутата, Микитюка не виконав вимог Закону України «Про запобігання корупції». Тобто – не повідомив про потенційний конфлікт інтересів ані профільну депутатську комісію, ані Національне агенство з питань запобіганню корупції, ані голову Волинської облради.

Більше того, з результатів голосування за це питання вбачається, що сам Роман Микитюк позитивно проголосував за рішення, що стосувалося його фермерського господарства.

Тому правоохоронці склали на депутата протоколи про адміністративні правопорушення передбачені частинами 1 і 2 статті 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів, – авт.).

За результатами розгляду цієї справи Луцький міськрайонний суд виніс постанову про накладення штрафу на Романа Микитюка в обсязі 5 100 гривень. Проте сам депутат із такою позицією суду не погодився та оскаржив постанову в апеляційному порядку.

У суді ІІ інстанції він пояснив, що перед пленарним засіданням сесії подавав голові облради Ігорю Палиці лист, в якому вказав про конфлікту інтересів. А щодо голосування за це питання пояснив, що, мовляв, це не він натиснув на кнопку. На час голосування він пояснював своїм колегам про суть питання, а його сусіди також засвідчили, що не «кнопкодавили».

Прокурор Леонід Сасюк намагався довести, що Романа Микитюка не безпідставно притягнули до відповідальності.

Проте головуючий по справі суддя Петро Борсук виніс постанову, якою задовольнив скаргу Романа Микитюка та скасував постанову суду І інстанції.

Коментарі
02 Лютого 2017, 14:22
Цього Борсука першого потрібно на палю,Апеляційний суд виправдав ) та хто б сумнівався,вони всі між собою зажерливі друзяки...заїхати подивитись-провідати як проживає да добра надиває цей суддя,який виправдовує одіозного керівника митниці призначеного за часів Яника...за таких як він наші хлопці назавжди залишаються спочивати на рідній донецькій землі...
02 Лютого 2017, 14:34
наш закон як дишло і крутять ним такі собі грошові мішки разом з суддямив у всі боки без наслідків,все проходить на ура.
02 Лютого 2017, 15:47
Бабло побєждаєт зло ))))<br/>Тут навіть не 5100 грн. питання.<br/>А чисто принцип. <br/>Показати хто господар а хто бидло. <br/>А ви надалі кричіть Слава Україні !!!!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024