У Міністерство охорони здоров'я подали документи щодо поділу Волині на три госпітальні округи

30 Січня 2017, 11:18
1275

Волинські чиновники хочуть створити в області три медструктури, хоча готові й до створення четвертого округу.

Про це йшлося під час засідання оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика 30-го січня, – інформують Волинські новини.

Як відзвітував начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк, підготовчі роботи до створення округів вже виконали.

«В області здійснили всі заходи, що передбачалися в постановах Кабміну щодо створення госпітальних округів. Відповідно, буде три округи з центрами в містах Ковель, Нововолинськ та Луцьк. У свій час ми понастворювали структур, з якими зараз не знаємо що робити, бо вони виконують соціальні функції, центрів зайнятості тощо. Це не дає розвиватися медзакладам.

У Камені-Каширському, наприклад, немає жодної лікарні, крім центральної районної, відповідно, там потужна установа, бо гроші не розпорошуються. Колись там пропонували створити округ через те, що є якісна лікарня.

На сьогодні ж ми вважаємо, що 3 округи достатньо, аби не розпорошувати гроші. Втім, якщо буде потреба, то ми готові створити ще один округ, думаю, з цим проблеми не буде», - доповів Ващенюк.

Із його слів в інших областях поділ здійснюється так: Рівненська область – 3 округи, Вінницька область – 3 округи, Хмельницька – 3 округи, 5 округів у Дніпропетровській області.

Ігор Ващенюк запевнив, що статус більшості райлікарень понижувати не будуть, і за довідками та базовою меддопомогою в окружні лікарні не треба буде їздити.

Документи щодо поділу Волині на три округи вже подали в Міністерство охорони здоров'я.

Нагадаємо, у Волинській ОДА вирішили рекомендувати створити на Волині 3 госпітальні округи: «Луцький» – 488 тисяч людей із центром в Луцьку, Горохівський, Луцький, Ківерцівський, Рожищенський райони. При цьому в районах залишаються багатопрофільні лікарні першого рівня.

«Ковельський» округ – майже 376 тисяч людей – Любешівський, Любомльський, Старовижівський , Ратнівський, Шацький, Маневицький, Ковельський, Камінь-Каширський, Турійський райони, Ковель. При цьому в Любомлі, Ратному, Камені залишаються лікарні першого рівня, а в Любешові, Турійську і Шацьку будуть медзаклади планового лікування.

«Нововолинський» – Нововолинськ, Володимир, Володимир-Волинський район, Іваничівський район, 187 тисяч людей. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39