У Замлинні проходить Агрофорум для учасників АТО

28 Січня 2017, 21:50
1707

Захід «Від мрії до успішного аграрія» триватиме до 30 січня. Його учасниками є 20 бійців АТО з усієї Волині, які мають певні навички в агросфері та зацікавлені й далі працювати в аграрному бізнесі, – інформує ВолиньPost.

Щоб допомогти їм у цьому, організатори запросили цікавих спікерів із практичним досвідом.

Організатори заходу – Генеральне консульство Республіки Польща, Інтеграційний центр «Замлиння» та Благодійний фонд «Вектор соціальної ініціативи» (БФ «ВСІ»).

Першого дня в Замлинні виступали представники Любомльської районної державної адміністрації та центру зайнятості.

27 січня з учасниками АТО спілкувались заступник голови Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині Руслан Хомич та співзасновники ТзОВ ІнвітаФрост Віталій Захарчук і Назар Ющук.

Руслан Хомич окреслив перспективи малого агробізнесу на Волині загалом, поділився досвідом вирощування пшениці та овочів, розкрив чимало секретів ведення успішного агробізнесу в сучасних реаліях.

На завершення подарував учасникам книгу з практичними порадами для успішної реалізації майбутніх починань.


Віталій та Назар розповіли про перспективи вирощування агрокультур на Волині з точки зору виробників та експортерів, а також поінформували про біоорганічну продукцію.

Вони дуже добре володіють інформацією про ринки збуту вирощеної продукції, про тенденції та коливання на сільськогосподарському ринку, тож запропонували всіляку інформаційну та професійну підтримку в майбутньому.


Спілкування з успішними аграріями області було насиченим та цікавим. Більшість учасників форуму вже мають певний досвід ведення малого агробізнесу, вирощують садові дерева, ягоди, займаються овочівництвом, окремі з них є членами кооперативів.

Один із таких кооперативів виграв європейський грант, придбав техніку, офіс та сучасну теплицю, тож учаснику цього кооперативу з Іваничівського району Олегу Решетилу було дуже цікаво розширити знання про ринки збуту та почути про реальні тенденції в агросфері Волині.

1

 

Коментарі
29 Січня 2017, 14:01
Я неможу зрозуміти,а за що організатори здирали по 2000 тис. гривень,і нічого нового вони розказали,заберають тільки час в людей!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром