Уродженець Любомльщини керував нелегальним переправленням мігрантів до Польщі

11 Січня 2017, 17:41
1508

Волинські правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка займалася незаконним переправленням іноземців через державний кордон України в Республіку Польща.

Повідомляють у прес-службі поліції Волині.

Слідчі оголосили 25-річному організатору та трьом співучасникам групи про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.28 та ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Матеріали справи разом із обвинувальним висновком скеровані до суду.

Під час розслідування кримінального провадження поліцейські встановили, що 25-річний уродженець Любомльського району розробив злочинний план, до втілення якого залучив ще одного волинянина та двох громадян Республіки Гвінея.


Він розподілив обов’язки між усіма та керував їхніми діями, пов’язаними з переправленням нелегальних мігрантів з України до Польщі. Зловмисники за це брали з іноземців від 1 до 1,5 тисячі доларів США. Загалом від злочинної діяльності вони отримали майже 18 тисячі доларів США.


«Встановлено, що організована злочинна група протягом чотирьох місяців незаконно переправила через український кордон до Республіки Польща дванадцятьох іноземців, серед яких – громадяни Республік Конго, Гвінеї та Сирії. Більшість із них – це студенти, які навчалися в українських вишах.

Відносно трьох членів організованої злочинної групи обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою й вони знаходяться в слідчому ізоляторі в Луцьку. Щодо ще одного учасника цієї злочинної групи суд обрав міру запобіжного заходу – домашній арешт», – розповів керівник волинської поліції Петро Шпига.


Усіх осіб, які незаконно прибули на територію сусідньої Польщі, повернуть назад.

У грудні 2016 року слідчі слідчого управління ГУНП у Волинській області організатору та співучасникам злочинної групи оголосили про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч.3 ст.28 (Вчинення злочину організованою групою) та ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає, зокрема, позбавлення волі на строк від 7 до 9 років із конфіскацією транспортних засобів або інших засобів вчинення злочину та з конфіскацією майна.

У січні цього року матеріали кримінального провадження із обвинувальним висновком скеровані до суду.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024