У ТОПі скандалів року – «митний» конфлікт

05 Січня 2017, 10:23
1410

2016 рік видався багатим на скандали та інтриги, більшість з яких були як грім серед ясного неба. Адже у вирі інформаційного потоку не часто трапляються новини, які стають центром уваги всього міста та навіть області.

Ділове видання Волині «Конкурент» підготувало добірку скандальних подій та ситуацій за 2016 рік. Так, в рейтингу опинився і «митний конфлікт».

У квітні 2016 року на Волинській митниці понад три тижні тривала акція, яку організували громадські активісти та місцеві підприємці. Їхньою головною вимогою було звільнення виконувача обов'язків начальника Волинської митниці Олександра Шавлака, а також припинення призначення очільниками Волинської митниці керівників-«гастролерів».


25 квітня у селі Римачі Любомльського району на митному посту «Волинь-центральний» зібралося понад 400 мітингувальників. Вони перекрили проїжджу частину, ходили на пішохідному переході. Утворився затор із вантажівок протяжністю понад кілометр.

Того ж дня група невстановлених осіб захопила будівлю митниці. За цим фактом прокуратура розпочала кримінальне провадження.


Голова Волинської облдержадміністрації назвав тоді дії активістів на Волинській митниці проявом неповаги.

«Погром, знищення державного майна – прояв неповаги не стільки до конкретної особи, як до держави в цілому. І тут не грає ролі, хто саме очолює митницю, подобається та людина громадськості чи ні», – сказав Гунчик.


А от народний депутат від Волині Ігор Гузь назвав протистояння на Волинській митниці після призначення керівником Олександра Шавлака штучним, оскільки «протидії Шавлаку – це штучні дії людей, які мають інтерес на митниці».

На 39-й день акції протесту на Волинській митниці виконувачу обов'язків начальника митниці Олександрові Шавлаку не продовжили термін перебування на посаді.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром