Депутати райради без обговорення прийняли бюджет Любомльщини

27 Грудня 2016, 12:28
1247

У порядку денному тринадцятої сесії районної ради 7-го скликання було аж 27 питань. Без сумніву, бюджетне мало стати центральним й бути на першій позиції порядку денного. Але ж ні! Його з чиєїсь легкої руки записали аж 21-м.

Якби не пильність депутата Миколи Троця (блок «УКРОПу»), то, певне, так і сталося. Виступаючий запропонував перенести питання про внесення змін до районного бюджету та головний кошторис на 2017 рік на друге місце:

«Ми, втомившись від довгого засідання, не здатні будемо розібратися з каскадом цифр».

Колеги підтримали слушну пропозицію й проголосували за неї.

Після затвердження програми економічного й соціального розвитку Любомльщини на 2017 рік, народні обранці надали слово начальнику управління фінансів райдержадміністрації Оксані Самойліч. Вона зупинилася на запропонованих змінах до бюджету на цей рік. А опісля, вдруге вийшовши до трибуни, почала мову про бюджет на наступний рік. Й сталося несподіване. Депутати запротестували.

«Вчора (21 грудня) ви на бюджетній комісії не запропонували нам жодної цифри, бо не було їх. Сьогодні сиплете цифрами, як горохом. Ми мусимо в кожну з них вникнути. Це ж районний бюджет. Що приймаємо? – емоційно заявив депутат Богдан Малиновський (Аграрна партія).

Його підтримав депутат Олександр Згоранець (Радикальна партія), зауваживши, що спершу нехай відчитаються розпорядники коштів за 2016 рік. Як використали ресурс?

Пані Самойліч намагалася довести протилежне. Цифри були…

Насправді вона лукавить, бо державний бюджет України Верховна Рада прийняла вночі з середи на четвер. І лише вранці 22 грудня контрольні цифри «розлетілися» Україною.

Хіба міг район, не маючи показників обласного бюджету, а той у свою чергу – республіканського, розробляти свій кошторис? Не випадково й сесія була призначена на 12-у годину, й питання бюджетне поставили на «десерт».

Депутати, втомившись від довгої балаканини, дійсно могли проголосувати не читаючи документа. Дрібниці? Аж ніяк.

Після нетривалої суперечки, голова райради Микола Сушик оголосив перерву й запросив для наради голів фракцій. Опісля було вирішено: бюджет приймаємо без обговорення, але після Нового року повертаємося до цього питання і ревізуємо кожну статтю. 

Коментарі
27 Грудня 2016, 21:52
Ось тут Сушик поступив мудро. Не те що інші голови ро.блять!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром