Двоє шахраїв вкрали 41 тисячу гривень із карти ПриватБанк

17 Грудня 2016, 11:06
1829

8 грудня до Любомльського відділу поліції надійшло повідомлення від жителя міста Володимир-Волинський про те, що 7 грудня цього року шахрайським способом з його картки ПриватБанку було знято 41 тисячу гривень.

Інформує прес-служба Любомльського відділу поліції.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками кримінальної поліції Любомльського відділу поліції було встановлено, що два хлопці, 1997 року народження, жителі міста Нововолинськ, вирішили незаконно заволодіти коштами заявника.

Один із них раніше працював на фірмі із потерпілим і, допомагаючи йому встановити на телефон додаток «Приват24», запам’ятав пароль постраждалого.

Для реалізації злочинного наміру не вистачало тільки номеру телефону. Через третю особу зловмисники дізналися його, шляхом проведення операцій відносно телефону потерпілого заблокували сім-карту.

Попередньо здійснивши дзвінки та поповнення на даний номер, злочинці отримали інформацію, яка потрібна для відновлення сім-карти, що вони і зробили.

Маючи пароль та сім-карту, через «Приват24» ввійшли в особисте меню потерпілого та дізналися, що у жертви на балансі 52 тисячі гривень. Для зняття цих коштів зловмисники знайшли особу, яка за винагороду згодилася дати номер своєї карти ПриватБанку для перерахування грошей з умовою, що пізніше передасть ці кошти злочинцям.

Працівниками кримінальної поліції Любомльського відділу поліції протягом доби з моменту звернення постраждалого у місті Нововолинськ було встановлено даних осіб.

У скоєному злочинці зізналися. Речові докази та гроші у сумі 42 тисячі гривень було вилучено. Їх дії кваліфіковано за ч.1. ст.190 КК України за що, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024