Колишній регіонал став головою підприємців Любомльщини

10 Грудня 2016, 07:44
3189

Донедавна її беззмінно очолював Олексій Хом’як, нині керуючий справами райради. Він до підприємництва вже немає відношення, тому й сам збирався передавати справи. Але групі «революціонерів» дуже захотілося негайно переобрати голову.

Діючого очільника ледве не витягали з лікарняної палати, аби скликав достроково звітно-виборні збори.

Йдеться на сторінках газети «Новий погляд+» за 8 грудня.

2 грудня збори таки відбулися. Олексій Хом’як зробив коротку доповідь про стан справ, роботу, яку все-таки проводили (нехай не так, як хотілося б), окреслив проблеми.

Плавно перейшли до другого питання: вибори голови і ради осередку. Василь Богуш запропонував кандидатуру Олександра Дзядука.

Взявши слово, директор «Любомль-ринку» Микола Троць висунув іншу – Анатолія Жолоба, а Богдан МалиновськийДмитра Шлапу. Та два останніх висуванці зняли свої кандидатури.

Тоді присутні 36 представників (?!) місцевого бізнесу дружно (за винятком одного, що був проти) проголосували за пана Дзядука.

«Вас знають у районі як активного члена партії регіонів. Як зараз дивитеся на синьо-жовтий прапор України? І чи не заважатиме посада президента районної федерації з футболу?» – запитав Юрій Кальчик.

До слова, це єдина претензія, яка пролунала на зібранні до колишнього голови райдержадміністрації. Інші промовчали, а «революціонери» готові були вже ставити жирну крапку (їхня взяла!) й мерщій збиратися до ресторану.

Олександр Дзядук представляв (2010-2014 роки) у районі партію, яка своєю політикою призвела до кровопролиття у Києві й в інших регіонах України приклали свої руки.

Невже думає Олександр Григорович, що люди забули і про його бурхливу діяльність на Любомльщині по втіленню в життя планів партії, що завершилося пшиком, і сумлінну службу не українським, а безбожним силам?

А тепер про гру цифр.

На сьогодні у районі налічується 1370 підприємців, та лише 680 із них діючі. Решта показують у звітах одні нулі. Місцевий бізнес платить немалі податки, виробляє продукцію й надає послуги на десятки мільйонів гривень (за нинішній рік це 86,2 мільйонів гривень). Але не всі підприємці є членами цієї організації, а тільки кілька десятків, скажімо, якихось 20 відсотків.

Постає питання: чи має право 35 чоловік, які обрали Олександра Дзядука головою, представляти всіх підприємців, від їх імені вирішувати щось чи клопотатися перед владою?

Пан Дзядук уже заявив: наші представники мусять бути постійно в складі колегії РДА, райради, при міськраді.

А проблем у підприємництві – як бліх на псові. Енергетики, користуючись монопольним становищем, диктують свої правила гри на ринку. Вже, наприклад, вимагають оплатити наперед за січень.

Не всі сплачують податки, триває нерозбериха в лісозаготівлях. Часто не ділами, а лише на словах влада підтримує бізнес. Це видно і з того факту, що жодного представника від РДА, райради, міської ради у залі не було.

Ці проблеми стояли на порядку денному і тоді, коли Олександр Дзядук керував районом і «сидів» на бюджетних потоках. Тоді не вирішив, маючи необмежені можливості, то тепер зробить?

Пропозиції Миколи Троця, що треба боротися із нелегальним обігом спиртних напоїв, цигарок зібрання проігнорувало. А підприємець Володимир Латковський навіть критикував виступаючого.

Збори обрали новий склад ради, ревкомісію. Встановили, одноразовий вступний внесок становитиме 200 гривень, а річний – не менше 500.

Олександр ХОМЕНЧУК

Коментарі
10 Грудня 2016, 16:00
Все вертається з початку тільки ще ЯНЕКА в Україну де наші Любильмичани то Тєніна допускають до керування районом а тут щей Дзядука супер !!!!!
10 Грудня 2016, 18:25
Молодці! Я скоро теж приїду
10 Грудня 2016, 20:53
Скажіть хто знає підприємець Богуш запропонував щоб був Дзядук а чим Богуш кращий добудував магазин на вулиці Володимирській без ніяких належних на будівництво документів і ніхто не має діла де наше керівництво хто йому дав дозвіл хай редакція хоть спитає ждем відповіді цікаво ???
10 Грудня 2016, 21:15
Патєй а чого тобі боятися . Я хочу запитати і у редакції і у не байдужої громади щоб будувати цеж треба пройти кучу інспекцій і сесій не одну і прект зробити Богуш вже напевно прокурор все можна ....
12 Грудня 2016, 01:38
Дзядук просто став президентом "Ліги темних"- тобто, нелегітимним головою спілки, адже в голосуванні приймали участь і ті підприємці, які формально не писали заяви про вступ до неї. Майже кожне голосування Хом"яком оголошувалося як "одноголосно", хоча половина присутніх не голосувало.. Підсумок зборів- така спілка не має право на визначення "Районна", це швидше незаконна організація, яка хоче представляти свої інтереси як інтереси підприємців району. Ну а крикунам типу Богуша така ситуація добра тим, що ніхто поки що не питає з правових органів в нього чому в його точках не дають чеків,чому він не виконав рішення суду про знесення бару "Славутич", іменованого в місті як "Лазурний"і тепер він у випадку таких питань буде мати підтримку Дзядука..,будуть кричати "Підприємців жмуть!".Нічого нового в цьому світі.
13 Грудня 2016, 18:42
все зрозуміло там і Пархомук в одній "упряжці"з Богушом ........
17 Грудня 2016, 17:11
схаменіться подивіться в дзеркало
01 Січня 2017, 01:21
Помоєму вже дехто забув як їх виводили за рукав з кабінетів ( кого з РДА , кого з міськради ). Напевно хочуть повторення . А нове керівництво думає що його це не стосується.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024