У 2017 році планується ремонт автомагістралі «Київ-Ковель-Ягодин»

05 Грудня 2016, 23:46
1597

Ремонт і відновлення доріг – серед пріоритетів розвитку області 2017-го. Про це заявив у понеділок, 5 грудня, під час оперативної наради керівник виконавчої гілки влади краю Володимир Гунчик.

Він переконаний: потрібно зробити все для того, аби поліпшити якість дорожньої інфраструктури, – повідомляє «ВОДТРК».

На оперативній нараді перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов поінформував їх учасників про зустріч делегації області з керівництвом «Укравтодору».

Згідно з її результатами, визначені основні завдання на наступний рік. Зокрема, планується ремонт доріг «Київ-Ковель-Ягодин» і «Устилуг-Луцьк-Рівне». Крім того, завершаться ремонтні роботи на відрізку ділянки від Луцька до Львова.

«На сьогодні залишилося відремонтувати верхній шар – 18 кілометрів, – повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов. – Також плануємо завершити роботи щодо встановлення бар’єрного огородження, освітлення, дорожньої розмітки та інших дорожніх робіт.

Волинська ОДА вважає розбудову доріг в області одним із пріоритетів на 2017 рік. За рахунок співфінансування з місцевих бюджетів ми плануємо здійснити значний обсяг ремонтних робіт  на дорогах місцевого значення. Плануємо залучити на це більше 100 мільйонів гривень», – розповів посадовець.

Керівництво «Укравтодору» підтримало наміри краян і пообіцяло всіляке сприяння. Волиняни ж сподіваються на виділення коштів ще на початку року, щоб розпочати ремонт доріг загального користування вже навесні.

Водночас, ремонт автошляхів в області залежатиме й від того, як виконуватиметься державний і місцевий бюджети. А також чи надаватимуться фінансові ресурси на підтримку задуманого від міжнародних інституцій.

Голова ОДА Володимир Гунчик звернувся до своїх підлеглих з проханням старатися максимально залучати кошти європейських грантових проектів.

Серед основних пріоритетів — ще й утримання доріг. Посадовці звертатимуться до «Укравтодор» із проханням надати області не лише фінансово-технічну допомогу, а ще й два пересувних комплекси вагового контролю транспортних засобів. А з представниками бізнесу, перевізниками, отримувачами вантажів планується підписати спільний меморандум про дотримання правил експлуатації волинських доріг.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024