Думки людей стосовно не підтримки депутатами Любомльської міськради «сухого закону» в нічний час

04 Грудня 2016, 21:46
3164

У четвер, 1 грудня, у залі засідань Любомльського районного відділу освіти відбулося 2-ге пленарне засідання 11-ї сесії Любомльської міськради, у порядку денному якого було розглянуто депутатське звернення Романа Строцюка стосовно обмеження та заборони реалізації слабоалкогольних, алкогольних напоїв та пива на території міста у нічний час (із 22.00 до 6.00 годин).

Детальніше у матеріалі: «Депутати Любомльської міськради не підтримали «сухий закон» у місті в нічний час».

Таня Патращук: «Господи, яка це ганьба для Любомля. Земляки, кого ви вибирали? Мені прикро за вас. Скрізь у цивілізованих країнах при першій можливості обмежують і цигарки, і спиртні напої. В даному випадку не говорилося про повну заборону, а тільки в деякий період доби, тобто вночі, коли найбільше скоюється правопорушень. Не секрет, що дрібні та середні злочини здійснюються в більшості під впливом наркотиків та алкоголю».

Сергій Мариньоха: «Цілком підтримую. Врешті, якщо вже наші підприємці так бояться за прибутки, можна зробити варіант, що з 22.00 до 6.00 горілка і пиво коштують удвічі-втричі дорожче. Думаю, це певним чином обмежувало б споживання».

Леонід Самолюк: «Проаналізувавши інформацію, можна констатувати, що на «європейськість» міськрада наша не пройшла».

Mikylskiy Oleksandr: «Забагато пройшло туди підприємців».

Василь Склянчук: «Ганьба, а якби по прізвищах знати хто голосував за продаж горілки?»

Сергій Мариньоха: «На сайті міськради має бути результат поіменного голосування. Цього вимагає законодавство. Щоправда, я не готовий сказати, в який термін після сесії це має робитися».


Роман Строцюк: «Дякую за підтримку, це не кінець, буду боротися далі».

Микола Варенцов: «Цікаво, а де Шлапа бачила, що в Луцьку в магазинах дозволено продавати алкоголь вночі? Особисто я недавно хотів купити алкоголь ввечері і якось трохи затримався біля прилавку з цим товаром, вибираючи. Так мені касир ненав’язливо так натякнула: «Мужчина, у вас є 5 хвилин на те, щоб визначитись. Інакше я вам просто не проб’ю по касі ваш товар».

Чесно кажучи, був ПРИЄМНО вражений, адже не знав про таку заборону. Десь у глибині душі навіть проснулася гордість, що живу вже в ТРОШКИ європейському місті Луцьку. Так що, Рома, ВПЕРЕД, додушуй тих тьоток і дядьків із синіми носами і мордами.

Проблему п’яної їзди це, звичайно, ще не вирішить, але як ПЕРШИЙ крок до вирішення такої серйозної проблеми – це непогана ідея. А далі буде другий, третій, четвертий крок...»

Vitaly Semenyuk: «Заборонити 100% у нічний час продавати алкоголь!»

Юрко Червоний: «Хто реально хоче пити, той сам жене».

Сергій Шафран: «Нехай вельмишановні депутати в першу чергу подумають про освітлення вулиць таких, наприклад, як Вербна, дороги, харчування в дитсадках та багато іншого, а не головною проблемою знайшли алкоголь..... стидоба. Можливо вони особисто мають проблеми з алкоголем».

Yaroslav Grishchenko: «З урахуванням специфіки регіону нічне життя Любомльщини диктує свої умови, які не завжди співпадають з розумним пропагуванням здорового способу життя та обмеження вживання алкоголю, зменшення рівня дитячого пияцтва та криміногенної ситуації».

Olga Lishchyuk: «Заборонити! Може і якийсь відсоток людей ляже спати трохи тверезіший!»

Ксенія Оксентюк: «Встановлення постійної заборони (обмеження) щодо торгівлі алкогольними напоями виходить за межі наданих органу місцевого самоврядування повноважень. Такого висновку дійшов Верховний Суд України у своїй постанові №2а-54/10.

Ось і відповідь щодо оцінки правомірності рішення міськради».

Yaroslav Grishchenko: «Дійсно, Верховний Суд України визначив заборону місцевих органів самоврядування щодо торгівлі алкоголем в нічний час доби поза законом. Разом із цим, згідно постанови цього ж суду від 24.05.2016 року визнано, що органи місцевого самоврядування мають право встановлювати режим роботи таких суб’єктів господарювання.

У правилах роздрібної торгівлі є норма, яка дозволяє місцевій владі обмежувати продаж пива та алкогольних напоїв, хоча Закон України «Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів» не дає повноважень місцевій владі встановлювати обмеження на торгівлю пива і алкогольних напоїв, окрім святкових днів та під час проведення масових заходів.

Проте, впродовж останніх років чи не в усіх містах місцеві органи влади практикували обмеження продажу алкоголю в нічний час.

У багатьох країнах світу обмеження та заборона на продаж алкоголю у нічний час діє поряд із забороною продажу алкоголю у загальнодоступних місцях. Його продаж дозволено лише у спеціалізованих магазинах або відділах.

У цій ситуації виникає необхідність прийняття регуляторного акта, який сприятиме обмеженню розповсюдження алкогольної залежності серед населення, а особливо молоді, зменшенню кількості злочинів, що скоєні особами у стані алкогольного сп’яніння, захисту населення від шкідливого впливу шуму та забезпечить громадський спокій та порядок.

Це рішення покликане активізувати громаду міста на допомогу виявлення випадків порушень та спонукати приватний бізнес із розумінням та усвідомленням ставитися до виконання нового документу. На деякий час можливий супротив з боку приватного бізнесу проти запропонованих обмежень, проте в подальшому вони цілком можуть бути застосовані на практиці. Як варіант...»

Коментарі
22 Грудня 2016, 23:53
мені цікаво про яку европу розмовляе контробандист і злочинець леонід самолюк
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024