П’ять жителів Любомльщини отримуватимуть пенсії з надбавками за особливі заслуги

04 Грудня 2016, 16:31
1448

Громадський активіст і політик із Луцька Михайло Шелеп через суд змусив Волинську облдержадміністрацію оприлюднити розпорядження її голови за 2015 і 2016 роки щодо встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною.

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«28 листопада, виконуючи рішення Волинського окружного адміністративного суду, Волинська облдержадміністрація надіслала мені на електронну пошту повні тексти розпоряджень голови ОДА «Про встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною», які я просив раніше», – пише Михайло Шелеп.

Згідно із законодавством пенсія за особливі заслуги встановлюється як надбавка до розміру пенсії, на яку має право особа згідно із законом.

Вона встановлюється у розмірі від 20 до 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, тобто цього року надбавка складала від 214 до 483 гривень.

«Відтепер усі розпорядження голови ОДА, якими він встановлює пенсії за особливі заслуги перед Україною, будуть оприлюднюватись повністю. Тепер кожен зможе дізнатися кому і за що встановлені такі пенсії. Якщо там будуть звичайні люди, які справді заслуговують на це – питань не має. Якщо ж там знайдуться ті, хто і так обдирає людей – реакція суспільства має бути миттєвою», – зазначає громадський активіст.

Серед 450 отримувачів пенсій за особливі заслуги перед Україною значиться багато жінок із званням «Матері-героїні», члени багатодітних сімей, учасники бойових дій, однак виявилося у списку і чимало відомих персон.

Список отримувачів пенсій за особливі заслуги перед Україною у 2015-2016 роках (на основі дев`яти розпоряджень голови Волинської ОДА):

- Машковська Мілентина Леонідівна;

- Пилипчук Ольга Миколаївна;

- Росляк Галина Іванівна;

- Світящук Тетяна Якимівна;

- Сулік Василь Петрович.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром