Депутати Любомльської міськради не підтримали «сухий закон» у місті в нічний час

02 Грудня 2016, 07:36
2305

У четвер, 1 грудня, у залі засідань Любомльського районного відділу освіти відбулося 2-ге пленарне засідання 11-ї сесії Любомльської міськради.

Порядок денний складався з восьми питань, серед яких було розглянуто депутатське звернення Романа Строцюка стосовно обмеження та заборони реалізації слабоалкогольних, алкогольних напоїв та пива на території міста у нічний час (із 22.00 до 6.00 годин).

«Про те, що зараз коїться в місті під дією алкоголю всі знають, бачать, але ігнорують. Потрібно починати приймати якісь міри. Тому прошу підтримати моє звернення», – наголосив у виступі Роман Строцюк.

Доповідав по цій ситуації і представник від Любомльського відділу поліції Павло Микитюк:

«Проблема алкоголізму в Любомлі на даний час залишається актуальною та набуває все більш небезпечних для суспільства форм і проявів. З метою впровадження державної політики щодо попередження вживання серед населення (в тому числі підлітків і молоді) алкогольних напоїв та впорядкування часу продажу в місті цих товарів, назріла нагальна необхідність нормативного врегулювання питання».


Також Павло Іванович розповів, що у Львові, Луцьку, Тернополі, Сумах, Києві, Ковелі та інших населених пунктах депутати заборонили продаж спритних напоїв у нічний час.

На що йому депутат Леонід Богдан відповів:

«Днями у Києві підприємці у судовому порядку добилися скасування рішення на продаж алкоголю у нічний час. Люди за немалі гроші купують ліцензію, платять податок, тому мають повне право реалізовувати свою продукцію».

«Якщо думаєте, що підприємці втратять свої прибутки через цю заборону, ви помиляєтеся. Коли людина планує відзначати якесь свято, вона заздалегідь купує спиртні напої. Ніяких незручностей тут не повинно виникати», – додав представник поліції.

Хтось із депутатів зауважив, що це не є така велика проблема, адже на території Любомля цілодобово працює лише два магазини і одна автозаправка. Великих фінансових втрат підприємці не понесуть. До речі, тут постає питання в тому, що й на восьми АЗК на території села Вишнів потрібно буде теж ввести таку заборону.

Аргументовано свою позицію озвучила депутат Людмила Шлапа:

«Не таке у нас велике місто і живе воно здебільшого за кошти, які надходять з акцизів. А сьогодні пиво вже теж прирівняне до підакцизного товару. Підприємець не матиме як продавати свою продукцію, натомість це рішення стимулюватиме ще більшому процвітанню самогоноварінню. До речі, з 1 грудня на 27 відсотків знову йде підняття цін на алкоголь».

Думки депутатів із цього приводу розділилися і після емоційного обговорення більшість із них не підтримала рішення.

Коментарі
02 Грудня 2016, 11:12
Це що коіться?Усі кричять давайте почнем з себе творити Державу,а думаєм тільки за гаманці!
02 Грудня 2016, 11:17
Давно пора заборонити!
02 Грудня 2016, 11:44
Тим хто не голосував ГАНЬБА.Іхто там такі?Вискочька підлиза меровська Кравчук барабанщік який розвалив усе нашемісто,Шлапа яка на біді людській збагачується пальону горілку продає,і АЛКАШ з жеку кожного дня цей інженер пяни на робочому місті а мер щокі надує і сміється .А самеголовне деректор садочка це взагалі
02 Грудня 2016, 11:55
Деректор садочка це хто?
02 Грудня 2016, 16:43
Це компетенція виконкому!
02 Грудня 2016, 17:36
ГАНЬБА.І СОРОМ.ЗАБОРОНИТИ ПРОДАЖ АЛКОГОЛЮ НЕ ТІЛЬКИ В НОЧІ А Й В ДЕНЬ.КУПУЙТЕ АЛКОГОЛЬ ЗАЗДАЛЕГІДЬ.А В МІСЬКІЙ РАДІ ГОЛОСУВАЛИ (ЗА) ОДНІ АЛІКИ.
03 Грудня 2016, 14:06
Люди добрі ви подевіться скільки продають пальонкі і заправки і всі магазини де продається алкоголь а деш Шлапа проголосує щоб не продавати в нічний час от кого вибрали в депутати ГАНЬБА ПОЗОР
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024