Голови Римачівської та Вишнівської сільських рад розповіли, чим живуть їхні громади

28 Листопада 2016, 23:33
1761 Джерело: lbmadm.gov.ua

У п’ятницю, 25 листопада, під головуванням голови районної державної адміністрації Миколи Пархомука відбулося виїзне засідання колегії райдержадміністрації на базі Римачівської та Вишнівської сільських рад.

Про це йдеться на сайті Любомльської райдержадміністрації.

Першу зупинку учасники виїзного засідання зробили на території Римачівської сільської ради. Сільський голова Богдан Зосимчук запросив гостей ознайомитися з роботою освітніх закладів в селах Бережці та Римачі, місцевих будинків культури та Римачівської сільської ради.

До початку пленарної частини, яка відбулася у Вишнівському будинку культури, учасники колегії також на території цієї місцевої ради ознайомилися з роботою сільського клубу в селі Коцюри, дитячого садочка в селі Вишнів та Вишнівського НВК І-ІІІ ступенів та поспілкувалися з керівниками цих закладів.

На пленарній частині виїзного засідання колегії райдержадміністрації розглянули ряд актуальних питань, що стосуються життєдіяльності цих місцевих рад та району .

Про спільну роботу відділу культури і туризму райдержадміністрації з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення ними делегованих повноважень у сфері культури проінформував начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Володимир Дячук.

Заступник районного центру зайнятості Світлана Васейко інформуючи про організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру у районі на 2017 рік зазначила, що саме за рахунок тимчасової зайнятості можна оперативно задовольнити потреби роботодавців у робочій силі та виконати певні види робіт.

Також громадські та інші роботи тимчасового характеру сприяють соціально-економічному розвитку регіону, а також забезпечити трудову адаптацію безробітних і бути для них джерелом доходу у скрутний період із матеріальної точки зору.

Як зазначила Світлана Васейко, за даними районного центру зайнятості зайнятості протягом січня – жовтня 2016 року участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли 209 осіб, найбільше яких було в таких сільських радах: Головненська селищна рада, Штунська сільська рада, Куснищанська, Рівненська, Гущанська, Римачівська, Радехівська.

Для організації оплачуваних громадських робіт з коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття за 10 місяців 2016 року використано 16527 гривень. До кінця року ще може бути використано 65500 гривень за умови співфінансуваання органів місцевого самоврядування.

Громадські та інші роботи тимчасового характеру виконуються виключно на створених для цього тимчасових робочих місцях ― для організації таких робіт не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії.

Римачівський сільський голова Богдан Зосимчук та Вишнівський сільський голова Віктор Сущик доповіли про стан виконання делегованих повноважень виконкомами Римачівської та Вишнівської сільських рад відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

За результатами розглянутих питань членами колегії прийнято відповідні рішення.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024