Частина депутатів Любомльської райради вкрай погано відвідує і працює на сесії

08 Листопада 2016, 21:47
1762

У п’ятницю, 4 листопада, відбулася дванадцята сесія районної ради 7-го скликання.

Як і очікувалося, чергове зібрання депутатів району не принесло несподіванок чи сюрпризів. Окрім одного: наприкінці (а це вже був початок четвертої години засідання) голова райради Микола Сушик… почав висловлювати обурення за низьку дисципліну.

Депутат Ірина Устимук (с. Зачернеччя) зреагувала першою:

«Виховуйте тих, кого нема в залі, а не нас!»

Справді, присутніх народних слуг якщо і сиділо двадцять, то добре. Хоч на початку зареєструвалося 25. Та потім тихцем дехто залишив зал, не повідомивши президії причини. Ніби так і має бути. Всіх депутатів ради – 34. Тільки раз, коли обирали голову та заступника, всі стовідсотково сиділи в залі.

«Так, присутність депутата на сесії, як і на засіданні постійної комісії, яку сам обирав, − це і є присутність на роботі. На громадських засадах, бо не оплачується з бюджету, на противагу обранцям Верховної Ради. Ніхто нікого під конвоєм не заводив до сесійної зали, ніхто самовільно не вносив його імені в список депутатів.

Тепер і працювати не хоче задля громади, і не складає добровільно депутатських повноважень. Можливо, наступний зі списку за ним, теж мобілізований партією, серйозніше ставився б до обов’язків депутата райради», – резонно аргументував свою критику голова районного самоврядного органу.

Про це говорила і начальник юридичного відділу райради Валентина Гром.

Явка депутатів місцевих рад останніх десять років вкрай погана. Часто нема кворуму для прийняття рішення ні в районній, ні в міській радах. Дозасідаємося до того, що будь-який грамотний громадянин зможе легко довести в суді нелегітимність рішень. Нема кворуму, а рішення пишуться. На якій підставі?

Вирішили, що надійним засобом впливу на несумлінних буде повідомлення про таких «героїв» у ЗМІ. Щоб на наступних виборах люди знали, чи варто голосувати за депутата-прогульника. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024