Як на «Ягодині» страйкували нововолинські шахтарі

28 Жовтня 2016, 11:41
1686 Джерело: bug.org.ua

У четвер, 27-го жовтня, гірники шахт №10 «Новововолинська» і «Бужанська» на автобусах прибули до митного переходу «Ягодин» та провели акцію протесту, блокуючи рух транспорту на трасі «Київ – Варшава» поблизу села Старовойтове, що знаходиться за 2 кілометри від міжнародного пункту пропуску. Про це пише БУГ.

Читайте також: «Нововолинські шахтарі вже кілька годин блокують рух до митного переходу «Ягодин».

У двох місцях гірники Нововолинська заблокували шлях біля Ягодинської митниці. Гаслами та плакатами шахтарі намагалися привернути увагу влади та громадськості до проблеми невиплати заробітних плат. Людям просто увірвався терпець й вони заблокували трасу міжнародного значення.


У водіїв вантажівок вугільники своїми проблемами співчуття не викликали. Поблизу пункту пропуску утворились кілометрові затори, пасажири автобусів та легковиків помітно нервували й іноді доходило до шарпанини.

Поляки, простоюючи в черзі, просили журналістів пояснити, в чому річ та чому поліція не вживає ніяких заходів.


Сформувалися дві черги – автомобілі, що пройшли митний контроль, рухаючись на Польщу, та ті , що вже прибули в Україну – їх зупинили гірники.


Пасажирка автобуса, якого не пропустили вугільники, скаржилася, що протестуючі виявляють розуміння до водіїв транспортних засобів, які рухаються в Польщу. Натомість тих, що повертаються з-за кордону в Україну тримають у «блокаді».

Водії автівок гуртом подавали звуковий сигнал у знак власного протесту, виявляючи незгоду діям працівників вугільної галузі.


Лідер Незалежної профспілки шахти №10 «Нововолинська» Василь Прадід у свій день народження перебував на Ягодині разом з колегами. Він розповів, що неодноразово телефонував до Володимира Гунчика, проте губернатор його ігнорував.

Заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Корзун знаходиться за кордоном і не може вирішити питання виплати заборгованості шахтарям.




1

Коментарі
29 Жовтня 2016, 02:01
Ви на трасі нічого не добєтеся.Треба валити президента з його світою як умога швидше!!!!!!!!
29 Жовтня 2016, 02:07
<p>Тут всіх тих дармоїдів треба казьніть, доводять людей до крайніх мір. І знову страждають прості водії фур, машин, які виганяти треба, а так простояли всі півдня, а толку? Ніхто навіть не приїхав із обласних посадовців. Даремно тільки стільки часу вбахали.</p>
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024