Українські і польські представники митниць обговорили, як можна вирішити проблему з чергами

22 Жовтня 2016, 19:28
1290

У четвер, 20 жовтня, в пункті пропуску «Ягодин-Дорохуськ», на польській стороні, відбулася міжнародна чотирьохстороння зустріч представників митних та прикордонних органів, – повідомляє Волинська митниця ДФС.

У зустрічі брали участь з української сторони: виконуючий обов’язки начальника Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Луцького прикордонного загону Микола Скарвінко.

З польської сторони в зустрічі взяли участь заступник начальника Митної палати в м. Бяла Подляска Вольдемар Міцкевич, перший заступник коменданта Надбужанського загону Прикордонної варти Республіки Польщі Томаш Зібінський.


Головна тема зустрічі – налагодження тісної співпраці між суміжними службами української та польської сторони з метою забезпечення безперешкодного руху вантажних та пасажирських транспортних засобів через митний кордон України.

Сторони відмітили щорічне зростання пасажиро- та вантажопотоку та виразили глибоке занепокоєння ситуацією щодо черг автомобілів перед пунктом пропуску як з української, так і з польської сторони, особливо наприкінці робочого тижня.

«Ми повинні опрацювати спільні критерії щодо оцінки організації роботи митних та прикордонних служб під час виконання контрольних функцій в пункті пропуску. Тільки виробивши однакові критерії як для української, так і для польської сторони, можливо забезпечити роботу пункту пропуску на паритетних засадах», – звернув увагу учасникам зустрічі Віктор Кривіцький.

На зустрічі було прийнято рішення щодо забезпечення додаткових робочих місць наприкінці тижня, коли зростає навантаження на пункт пропуску – це першочергові заходи.

Наступний крок – спільне опрацювання експертами чотирьох служб контрольних процедур в пункті пропуску «Ягодин-Дорохуськ» із метою забезпечення максимальної уніфікації технологічний процесів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024