Депутат Луцької міськради розповів, як у Польщі авто купував

21 Жовтня 2016, 11:22
1938

В інтерв’ю виданню Politeka Микола Собуцький розповів про те, що насправді процедура купівлі-продажу займає всього лише кілька хвилин.

«Машину знаходиш на сайті, виписуєш номер телефону власника. Переїжджаєш кордон, купуєш польську картку і починаєш дзвонити. Поляк скидає адресу. Їдеш до власника, дивишся машину, торгуєшся. Купівля займає кілька хвилин.

Він виписує «купчу» – документ купівлі-продажу. Без печатки, тільки ваші підписи і паспортні дані, номер кузова. Платиш гроші. Один примірник залишається у нього, інший – у тебе. Машина вже на тобі. Можеш її перепродати або виганяти », – каже Собуцький.

Також депутат розповів, що вартість оформлення документів становить 25 або 200 злотих (160 відповідно близько або 1300 гривень). Перший варіант – це за дорученням, другий – стати співвласником в техпаспорті. Однак багато поляків не довіряють українцям, оскільки думають, що останні будуть перевозити в їхню країну контрабанду.

«Найкраще взяти машину за дорученням. У нотаріуса це коштує 25 злотих. Інший варіант – знайти поляка, на якого запишеш машину. Він уже вносить тебе співвласником в техпаспорті. Це офіційно коштує 200 злотих. Поляки не завжди погоджуються на таку процедуру. Для них це ризиковано, адже на дорогах стоять фото- і відеокамери, які фіксують порушення. І штрафи будуть приходити власникам машин.

Загалом, бояться мати справу з українцями, оскільки ті ввозять контрабанду через кордон. Погоджуються на таку схему ті, хто хоче на цьому заробити, – їм треба дати за це 200 злотих.

Щоб поляк перегнав авто в Україну, йому доведеться заплатити 100 доларів. Адже він знає, що без нього ця машина назад до Польщі не поїде.

Щоб було все по закону – через рік він має повернутися в Україну, вигнати авто в Польщу і знову повернутися в Україну. Тобто, з таким поляком усе одно треба тримати контакт і час від часу платити гроші за його послуги», – пояснює Собуцький.

Коментарі
22 Жовтня 2016, 01:46
Так ось як їздять наш Мер Любомля Ющук та його заступник ния Оніщук. Вони тримають звязок.... А за який рахунок вони заправляють свої авто? Я впевнений що за міські кошти вони заправляються. Якось говорили депутати що мер великі статки уже нажив на своїй посаді. Що йому шкода 100 доларів для поляка?
23 Жовтня 2016, 00:39
Спитайте краще за які гроші депутат Богдан строїть хату?
24 Жовтня 2016, 23:37
Польська машина то не таке велеке щастя. ЇЇ може позволити собі людина з не таким велеким багатством. Так шо можете не переживати той мер із тим замом не такі великі злодиї. Не то шо деякі дупутати ....
26 Жовтня 2016, 01:17
Як чітко видно, що Лєна і Гонщик, це одна і таж людино ненависна посадова особа з міської ради, імя якої МИКОЛА, місцевий, копійчаний, заздрисний блогєр...
26 Жовтня 2016, 01:19
Не такий ти вже і гонщик, тим паче машин. Але я згідний "хтось" з міської ради влаштувався адвокатом верхівки.
26 Жовтня 2016, 01:22
"Лєна" М - а жаба рапуха в душі, то робить своє діло... правда тобі спати не дає оце питання?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024