Що робив голова облдержадміністрації в Римачах та на Волинській митниці?

16 Жовтня 2016, 21:56
1526 Джерело: voladm.gov.

Новий керівник став до виконання обов’язків начальника Волинської митниці Державної фіскальної служби.

Віктора Кривіцького нещодавно призначено на відповідну посаду, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Така кадрова ротація була більше ніж очікуваною з огляду на хвилювання громадськості та колективу митниці, котрі не могли знайти порозуміння із попереднім керівництвом. А, головне тому, що не поповнювався дорожній фонд області й ремонт шляху Луцьк-Львів опинився під загрозою зриву.

Варто нагадати, що реалізація довгоочікуваного проекту, що передбачає капітальний ремонт дороги, стала можливою у зв’язку з введенням в дію державного експерименту.

Кілька областей, зокрема й Волинь, упродовж року отримують 50% коштів від перевиконання індикативних показників митниці. Щоправда, останні місяці діяльності Волинської митниці ДФС позначилися невиконанням показників, позаяк зареєстровані на митниці суб’єкти зовнішньоекономічної діяльність раптово перейшли на обслуговування в інші області.

Скоординувати дії митниці, прикордонників та виконавчої влади. З такою метою голова облдержадміністрації Володимир Гунчик 13 жовтня побував у Римачах та зустрівся з колективом митниці. Варто наголосити, що нинішня зустріч відбулася у суто робочому форматі.

Віктор Кривіцький, котрий попередньо коротко оповідав про принципи подальшої роботи під час сесії обласної ради та був представлений перед засіданням ради оборони області, цього разу був більше ніж лаконічним:

«Скажу, що докладу максимум зусиль, аби зреалізувати поставлені державою завдання. Познайомившись із колективом, можу сказати, що то – потужний кадровий потенціал. Думаю, невдовзі волиняни відчують, якими професійними є волинські митники».

Голова облдержадміністрації одразу ж повідомив, чому прибув на митницю. Зауважив: головне – стабільна робота структури.

«Хочу, що б ми з вами не допустили більше помилок, які були в нашій спільній роботі, – підкреслив Володимир Гунчик. – Тому вирішив приїхати на митницю, зустрітися з керівниками, з представниками трудового колективу і обговорити план дій на наступний період. Щоби забезпечити виконання директив Президента, Кабміну і стабілізувати роботу Волинської митниці.

Друге, що дуже важливо: врахувати інтереси трудового колективу, бізнес-середовища Волині, закцентувати увагу, що Волинська митниця – обличчя краю і країни загалом. Для мене дуже важливо, щоби після попередніх дебатів та не зовсім приємних ситуацій ми змогли за короткий період часу порядкувати ситуацію».

Особливо ж наголосив голова облдержадміністрації: конфлікти, які попередньо виникали на митниці не додавали в авторитеті ні структурі, ні регіону, ні державі загалом:

«Керівництво митниці, колектив зрозуміли ті планові завдання, які ставить сьогодні уряд, керівництво країни, Президент перед працівниками митниці, прикордонниками, державними службовцями Волинської області, для того, щоб забезпечити виконання тих завдань.

Для мене дуже важливо, щоб на першому етапі відбулося поєднання цих інтересів. Щоб не повторився попередній піврічний період існування митниці, коли інтереси колективу не були враховані керівником, коли завдання керівництва не сприймалося працівниками, виникали ситуативні конфлікти. Все це шкодило і волинській громаді, і державі, і авторитету митної служби».

У результаті керівництво митниці, прикордонників та виконавчої влади області зійшлися на тому, що першочергово слід напрацювати конкретну програму дій, аби повернути суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності на Волинську митницю, поповнювати дорожній фонд, а відтак і ремонтувати шляхи державного значення, і, звісно, системно виконувати завдання державної ваги.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром