У лісі впіймали молодих браконьєрів, один із них чинив опір при затриманні

11 Жовтня 2016, 11:08
4230

У вівторок, 4 жовтня, близько 21-ї години під час проведення планового рейду на території лісових масивів Заболоттівської сільської ради єгер Любомльського УТМР Микола Хомич спільно з працівники райвідділу поліції та мисливцями затримали двох браконьєрів, які здійснювали незаконне полювання.

«На вулиці було дуже темно та вітряно, йшов дрібний дощ, тому вже на відстані кількох метрів важко когось побачити. У таку пору якраз добре полювати на звірину. От хлопці й вирішили зайчиків постріляти. Хоча зараз дозволено полювати лише на пернату дичину і то вдень та лише у суботу й неділю,– розповідає Микола Хомич. – Ми побачили, як зупинилася автівка і з неї вийшло два чоловіки з рушницями та ліхтариками. Відразу й вирішили затримувати порушників».

Браконьєрами виявилися жителі с. Нудиже, 1990 року народження, та с. Крушинець, 1991 року народження. Один із них під час затримання кинувся втікати, але був затриманий при спробі викинути рушницю в рів.

У порушників вилучили незареєстровану зброю радянського виробництва «ІЖБ-47» та іноземного «Robust», а також боєприпаси до них.


На місці події склали протоколи за ст.85 КУпАП (порушення правил полювання) та ст.190 КУпАП (незаконне зберігання зброї).

Матеріали по фактах незаконного полювання передали до відділу поліції Любомльського району. Зброю у порушників вилучили та зобов’язали їх сплатити штраф.

«Зараз під час полювання браконьєри почали використовувати тепловізори. А це може призвести до вбивств не лише тварин, а й людей. Адже, дивлячись у цей оптичний пристрій, ти бачиш лише червону точку і не можеш зрозуміти: мисливець це чи звір, – наголосив Микола Хомич. – Наші рейди триватимуть, тому не варто випробовувати свого везіння під час незаконного полювання».

Працівники Любомльського відділу поліції нагадують, що з 1 по 31 жовтня 2016 року на території району проводиться місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових матеріалів і засобів самооборони заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії (газових пістолетів, револьверів) та їх реєстрація у встановленому законом порядку.

Детальні консультації щодо порядку добровільної здачі зброї, боєприпасів, спецзасобів, вибухових пристроїв, що незаконно зберігаються, ви можете отримати у дільничного офіцера поліції, який обслуговує населений пункт де проживаєте, в черговій частині Любомльського ВП ГУНП за тел.: 2-45-52, 102, або особисто в кабінеті №26 Любомльського ВП ГУНП (дозвільна система), тел. 096-25-43-958.

Коментарі
13 Жовтня 2016, 02:06
автор публікайії щось перепутав, або черговий раз біжить поперед паровоза- поліція не розглядає матеріалів по незаконному полюванню, для цього існує спеціально уповноважений державний орган- державна лісова охорона, тобто постанову про порушення правил полювання(ст 185 КпАП України) виносить представник держлісгоспу-(головний лісничий,директор, районний мисливствознавець),що передбачено цим же кодексом. В поліцію передають вилучену зброю, якою користувалися порушники для її перевірки по базах даних і у випадку встановлення порушень з реєстрацією, відсутності дозвільних документів,складають відповідний протокол та направляють матеріали в суд. Буває, що за такою зброєю тягнеться кримінальний слід, тоді це вже зовсім інший поворот...
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024