Нелегали із Гвінеї хотіли «проскочити» через прикордонний відділ «Новогрузьке»

10 Жовтня 2016, 17:53
1507

Співробітники Луцького прикордонного загону «Новогрузьке» разом із колегами з Польщі ліквідували канал незаконного переміщення нелегалів через державний кордон.

Інформує Держприкордонслужба України.

У результаті взаємообміну інформацією правоохоронці двох країн відстежили групу осіб, які планували незаконно потрапити до країн ЄС. Аби затримати організаторів каналу незаконної міграції, за нею спостерігали тривалий час.

Після того як злочинні елементи зважилися на переправлення до Польщі шість вихідців із Гвінеї навпроти ділянки відділу «Новогрузьке», правоохоронці розпочали активні дії.

Група мігрантів прибули в Україну з метою навчання у одному з вишів, що на Харківщині, але з часом вирішили шукати кращої долі в одній із країн Європейського Союзу.

Незаконні мігранти були затримані польськими колегами відразу після перетину кордону. В свою чергу українські прикордонники затримали організатора незаконної діяльності на «перевалочній» квартирі одного із населених пунктів прикордоння.

Як виявилося, це співвітчизник затриманих осіб який уже тривалий час проживає в Україні. Також встановленні і інші учасники цієї схеми.

Під час обшуку приміщення, де переховувалися мігранти, правоохоронці виявили паспортні документи затриманих, мобільні телефони за допомогою яких злочинці керували незаконним переправленням осіб та велика сума коштів у іноземній валюті.

До підрозділів Національної поліції в Волинській області направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ознаками скоєння злочину, передбаченого ст. 332 КК України («Незаконне переправлення осіб через державний кордон України»).

Наразі тривають заходи щодо встановлення повного кола осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності та встановлення місць можливого перебування груп, які плануються до переправки через кордон. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром