Новий очільник Волинської митниці розповів про важливість впровадження електронних митних сервісів

07 Жовтня 2016, 13:18
1474

Відповідно до наказу Державної фіскальної служби України № 3283 від 29 вересня з 3 жовтня цього року виконувачем обов’язків начальника Волинської митниці ДФС призначено Кривіцького Віктора Броніславовича, який до призначення на Волинь працював у Державній податковій інспекції Шевченківського району Головного управління ДФС міста Києва.

Детальніше у матеріалі: «Волинську митницю очолюватиме земляк Гройсмана».

Про це повідомили у відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області, – ЧЕТВЕРТА ВЛАДА.

Новий в.о. начальника Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький вже розповів про важливість впровадження електронних митних сервісів, адже вони не лише спростять процес обслуговування на митниці, а й дозволять мінімізувати корупційну складову.

«Процес реформування, що активно триває в митних органах України, передбачає, що митне оформлення стане по-європейськи зручним, не затратним в часі, як наслідок – процес сплати митних платежів – повністю прогнозованим», – розповідає новопризначений керівник Волинської митниці ДФС.

Як зазначив Віктор Кривіцький, наприклад електронне декларування, яким сьогодні в зоні діяльності Волинської митниці ДФС, користуються 548 суб’єктів, а кількість оформлених електронних декларацій становить 92% від загальної кількості по митниці, дозволяє не затримуватися на митниці тривалий час, а процес проходження митних процедур скоротити до кількох хвилин.

До слова, в середньому на оформлення однієї митної декларації суб’єкти ЗЕД, котрі обслуговуються в зоні діяльності Волинської митниці ДФС, витрачають 69 хвилин (при експорті – 58 хв., при імпорті – 94 хв., при транзиті – 23 хв.).

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024