На Любомльщині закликають здавати незареєстровану зброю

04 Жовтня 2016, 11:18
1435

З 1 по 31 жовтня 2016 року на території Любомльського району проводиться місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових матеріалів і засобів самооборони заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії (газових пістолетів, револьверів) та їх реєстрація у встановленому законом порядку.

Добровільно здана зброя, за згодою особи, що її видала, може бути зареєстрована у встановленому законом порядку після її перевірки по відповідних обліках національної поліції.

Детальні консультації щодо порядку добровільної здачі зброї, боєприпасів, спецзасобів, вибухових пристроїв, що незаконно зберігаються, ви можете отримати у дільничного офіцера поліції, який обслуговує населений пункт де проживаєте, в черговій частині Любомльського ВП ГУНП за тел.: 2-45-52, 102, або особисто в кабінеті №26 Любомльського ВП ГУНП (дозвільна система), тел. 096-25-43-958.

Пам’ятайте! Незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які трапляються з громадянами та їх неповнолітніми дітьми.

Стаття 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами:

Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024