Педагог із Любомльщини посіла ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі «Джерело творчості»

29 Вересня 2016, 10:20
2245

21-23 вересня у Києві відбувся фінальний тур Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів.

Цьогоріч у ньому взяло участь понад 1600 керівників гуртків художньо-естетичного напрямку, наукових відділень МАН.

Наш район представляла 11-річний незамінний керівник секції мистецтвознавства Любомльської філії МАН України Надія Миколаївна Остренко, яка виборола третє місце у результаті всіх турів конкурсу.

Фото з особистого архіву
Фото з особистого архіву

Попередній етап (заочний) включав показ заняття гуртка на відеоролику, два конспекти занять з інноваційними технологіями, творчу зустріч із художником. З 10 учасників обласного туру вибрали двох.

На Всеукраїнському етапі потрібно було представити найвдаліший варіант презентації власного досвіду, окреслити впровадження інноваційних технологій, шляхи формування творчих здібностей учнів, а головне – налагодити контакт з незнайомою категорією школярів, з ними потрібно було провести відкриті заняття.

− Як вам, Надіє Миколаївно, вдалося організувати проведення заняття з незнайомими учнями?

− Діти завжди залишаються дітьми: їх тільки слід зацікавити. Мені випало працювати з десятикласниками, а вони – люди свідомі. Тож і визначили особливості графіки і знайшли її у картинах Ніла Хасевича.

− Які враження від спілкування з керівниками секцій – майстрами своєї справи?

− Я зрозуміла, що ми працюємо на такому ж рівні, як й інші відділення МАН. Кожен керівник формує свої роботи на місцевому матеріалі, що, окрім пізнавальних поглядів, формує ще й патріотичні. Багато серед викладачів справжніх інтелектуалів.

− Що для вас особисто дав цей конкурс?

− Я самоствердилася, зріс рівень самовдосконалення. Участь у заходах – це рух уперед – до майстерності.

Спілкувалася Галина ВАЩУК

Довідка:

Надія Миколаївна Остренко вже має чималі здобутки по лінії Малої Академії Наук. У 2006р. її учениця Ольга Маїло виборола перше місце у Всеукраїнському конкурсі-захисті наукових робіт, у 2015 р. –у Катерини Пасько (ЗОШ І-ІІІ ст.) третє місце.

Це наслідки копіткої праці – індивідуальної роботи з учнем та дослідницької – з джерелами.

Таку ж роботу проводить на уроках історії та економіки. Уже 26 вересня команда з Любомля, де 2 члени зі школи смт Головне, виборола третє місце на обласному турнірі з економіки.

Учитель вважає, що натхнення, оптимізм допоможуть нашим учням мати міцні знання і вміти їх використовувати у житті.

«Район.Любомль» вітає пані Надію з перемогою. Хай ваша творчість повниться ідеями, робіть життя дітей цікавішим, змістовнішим, сучаснішим. Творчого вам натхнення, ініціативності та здійснення задумів! Любов до дітей воздається сторицею.

А також здоровимо з професійним святом – Днем учителя. Хай доля посилає хороших друзів, удячних вихованців, мудрих батьків. Сімейного затишку, здоров’я на щодень і процвітання.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024