«Ситуація на Волинській митниці – приклад того, як не потрібно робити»

28 Вересня 2016, 15:31
1863

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик прокоментував слова голови обласної ради Ігоря Палиці про те, що незабаром керівництво Волинської митниці замінять.

«Я, звичайно, розраховую, що це не просто слова, і це буде справді зреалізовано. Це перш за все направлено до керівника Державної фіскальної служби», – сказав Володимир Гунчик в інтерв’ю інтернет-виданню «Волинський інформаційний портал», інформує «Волинська правда».

«Напевно, йому теж не до вподоби та ситуація, яка є на митниці, і він розуміє, що поєднання двох видів бюджетів – державного і обласного – приносило би набагато більше користі громаді, ніж та ситуація, коли ми з обласного бюджету починаємо фінансувати проекти, які повинен фінансувати державний бюджет. У тому числі й дороги», – зазначив голова ОДА.

Володимир Гунчик вважає, що керівництво ДФС в питанні призначення начальника Волинської митниці мало би виконати мало би виконати Закон «Про державну службу»: оголосити конкурс і за його результатами призначити керівника, який би представив обласній владі (найкраще, на його переконання, це зробити на сесії облради) програму дій.

Нинішню ситуацію на Волинській митниці голова облдержадміністрації назвав «прикладом того, як не потрібно робити». Зокрема й щодо кадрових питань.

«Ну не можна призначати шість виконувачів обов’язків, – вважає Володимир Гунчик. – За весь період часу – ні одного постійно діючого начальника митниці, який прийшов би, запрезентував би програму, попросив би підтримки місцевих органів влади, ми б йому максимально сприяли в цьому і тоді несли би колегіальну відповідальність за роботу митниці.

Приїхав, попрацював, щось вийшло, щось не вийшло, звільнили або сам написав заяву – пішов.

Приїхав інший… Я останній раз начальника митниці бачив тільки на колегії в обласній прокуратурі, та й то він так збоку сидів, щоб його ніхто не зачепив».

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024