У Любомлі виступав Львівський квінтет мідних духових інструментів

26 Вересня 2016, 14:41
3501

У неділю, 25 вересня, у Любомльському будинку культури у виконанні Львівського квінтету мідних духових іструментів звучали твори різних стилів та епох. А відбувся концерт дякуючи Олександру Ющуку, уродженцю села Запілля, який грає у цьому колективі на тубі. Саме він був ініціатор проведення заходу.

«Зараз я живу в місті Росток у Німеччині. Там навчаюся у Вищій школі музики і театру на магістратурі оркестровій. Якось, приїхавши додому, подумав, а чом би не виступити із друзями для любомльчан. Буквально за два тижні все спланували і от ми тут», – розповідає Сашко.

1
Колеги підтримали ідею Олександра.
Колеги підтримали ідею Олександра.

«Ми вже відіграли концерт у Торчині на «Осінніх барвах», оце якраз встигли й до вас», – зауважив наш земляк. – Знаєте, нас у Німеччині так не приймала публіка, як у Любомлі».

Наш земляк Олександр Ющук грає на тубі.
Наш земляк Олександр Ющук грає на тубі.

Дійсно, хоч і не був повен зал, але глядачі не скупилися на бурхливі оплески, якими супроводжували закінчення кожної композиції.


У кінці виступів публіка не хотіла відпускати музикантів зі сцени і все просила зіграти на біс.

«Добре, ще один твір зіграємо і все, бо ж маю вдома бульбу забрати», – жартував один із хлопців.




Півторагодинний концерт пройшов на одному подиху: дітвора весело витанцьовувала під запальні мелодії, які навіть і дорослих «підривали» до танців.

Підтримати Сашка та й послухати гру сина прийшли батьки, сестра, племінники, дві бабусі, сільська голова.





«Нам дуже сподобалося грати для любомльчан. Можливо через місяць вдасться організувати тут великий концерт, запросити більше людей», – поділився планами на майбутнє Олександр Ющук, який не зазнається, а душею летить до рідного краю.











1





 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром