Вишнівчани зробили спортмайданчик європейських стандартів

13 Вересня 2016, 13:12
5713

У неділю, 11 вересня, на території Вишнівського НВК І-ІІІ ст., з музикою та кульками відкрили довгоочікуваний спортивний майданчик. До речі, його штучне покриття аж із Туреччини привезли.

Упродовж двох місяців вишнівчани та гості села з цікавістю спостерігали за роботами з облаштування спортивного майданчика. Але ніхто навіть уявити не міг, що він матиме такий вигляд.



«Я часто буваю закордоном. Порівнюю європейський стиль життя, їхній рівень розвитку. Дуже прикро дивитися, як наша молодь сидить біля магазинів, лавки обтирає. Напевно, саме цей фактор і став своєрідним поштовхом для створення спортивного майданчика. Сподіваюся, що тепер жителі Вишнівської громади матимуть де проводити дозвілля та виплескувати енергію», – розповідає ініціатор та основний організатор проекту Віктор Козел.

1

Заручившись підтримкою друзів-односельчан Дмитра Коцура та Сергія Веремчука, спланували що і як має бути та вже в червні розпочали роботи.

1

«Будівництвом займалася івано-франківська фірма. Хлопці, дізнавшись з якою метою будуємо цей спортмайданчик, практично не брали грошей за свою роботу. Та й на заводі, де виготовляли нам огорожу, теж дали хорошу знижку», – наголошує Віктор.

На тому місці, де зараз красується новенький майданчик, раніше було запущене поле для міні-футболу. Все розчистили, підняли на півметра і зробили сучасний стадіон під відкритим небом, розміром 42,5 на 22,5 метра.


«Майданчик буде відчинений щодня у певні години. Ключ є у вчителя фізкультури Юрія Легези, він і дивитиметься за дітьми, за тим, щоб у відповідному взутті приходили. На це штучне покриття нам дали 10 років гарантії. Звісно, якщо слідкувати, то воно й довше послужить. Займатися можуть, як діти, так і дорослі. Я тільки радий буду, коли тут проводитимуть кубки з міні-футболу чи волейболу. Ми зробили, а вже громаді вирішувати, в яких цілях його використовувати», – підкреслює Віктор Козел.

«Про такий майданчик ми тільки мріяли. Щире спасибі за подарунок. Навіть в області не кожне велике місто має таку красу. Сподіваюся, ще тепер наші учні показуватимуть ще кращі результати зі спортивних змагань», – надіється директор Вишнівського НВК І-ІІІ ст. Володимир Міщук.

1

Слушно зауважив один зі спонсорів Дмитро Коцура, що для них найкращою вдячністю буде дбайливе ставлення до майданчика. Він також висловив сподівання, що люди надихнуться їхнім прикладом і у Вишневі ще не раз перерізатимуть червоні стрічки.


Символічний кований ключ подарував Віктор Козел директору школи, а також подякував усім, хто долучився до облаштування майданчика.



«Знаєте, будувати набагато легше, ніж тут стояти говорити. Особлива вдячність моїм друзям-однодумцям Дмитру Удальцову, Сергію Веремчуку, Саші Вороб’ю, в нього, до речі, недавно четвертий син народився, ще одного треба і команда з міні-футболу буде. Сергію Кулику, який подарував ворота на стадіон, Саші Кулику, він і вдень, і ввечері долучався до різної роботи. Спасибі всім, хто чим міг, тим допоміг», – звернувся до присутніх Віктор Козел.




Варто зауважити, що ці вишнівчани самотужки облаштували куточок дозвілля та спортивного розвитку своїм односельчанам, без підтримки політиків та влади, не для піару, а для дітей і молоді.

«Грайте, забивайте, нехай у Вишневі підростають свої мессі, шевченки. До речі, в нас уже є один футболіст-юніор, який грає у молодіжній команді «Волині». Прославляйте наше село, а ми сприятимемо цьому», – додав наостанок Віктор.

Після освячення спортивного майданчика настоятелем храму святих Кузьми і Дем’яна протоієреєм Віктором Самолюком, дітвора роззувшись бігала по незвичайній траві.





1


А хлопці-футболісти розминалися перед товариською грою з міні-футболу з представниками села Штунь.





Право забити перший гол у ворота звісно ж надали ініціатору та головному спонсору Віктору Козлу.

1


Основну роботу хлопці виконали, в планах провести світло, поставити відеокамери, облаштувати територію та встановити лавочки.

Вишнівчани втерли носа політикам та показали, як не на словах, а на ділі потрібно допомагати громаді та сприяти її розвитку. 

1

1


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024