На Любомльщині підтвердили сказ у домашніх котів

12 Вересня 2016, 16:24
1780

Через збільшення випадків сказу Держсанепідслужба пропонує здійснювати профілактичні щеплення серед груп ризику.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 12 вересня.

Як зауважила директор «Волинського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України» Наталія Янко, ситуація зі сказом в області є наразі однією з найактуальніших проблем.

Пишуть Волинські новини.

Летальність у разі захворювання людини становить 100%. Відповідно до інформації обласної лабораторії ветеринарної медицини, у результаті перевірок 2016 року підтвердили сказ у 40 тварин, а протягом минулого року – у 51 тварини.

Найбільше неблагополучних пунктів зареєстрували в Горохівському районі – 9, Любешівському – 4, Луцькому та Любомльському районах – по 3.

Протягом серпня-вересня підтвердили сказ у тварин у Ковельському, Любешівському, Локачинському, Луцькому, Володимир-Волинському районах та Ківерцях.

Останній випадок – на Любомльщині, де підтвердили сказ у домашніх котів. Двоє осіб, які були в контакті з зараженими тваринами, перебувають під спостереженням.

Внаслідок збільшення сказу серед тварин збільшується кількість звернень щодо укусів, яких щороку реєструють в межах 1400 випадків. Понад 20% потребують антирабічного лікування.

У зв’язку з епідемічною ситуацією, що складається в області, набирає актуальності питання проведення профілактичних щеплень серед контингентів та груп епідемічного ризику. Зокрема, це – лісівники, ветеринари, сільськогосподарські працівники, тваринники, працівники забійних цехів, мисливці тощо.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром