Шавлак «кришує» контрабанду на Волині

09 Вересня 2016, 23:35
1346

Через його «діяльність» Волинь втратила 200 мільйонів гривень.

Про це голова обласної ради заявив 8 вересня на позачерговій сесії обласної ради.

Кошти мали би бути спрямовані на будівництво та ремонт доріг, – повідомляють Відомості.

На переконання Ігоря Палиці причиною такої ситуації є те, що в системі роботи української митниці досі не зникла корупція.

«Як ви думаєте, за що звільнили попереднього керівника Волинської митниці? Він розказував, що возив до Києва 600 тисяч доларів, а від нього вимагали мільйон. Я готовий підтвердити цю інформацію, якщо мене викличуть на допит, – запевнив голова обласної ради і на продовження теми додав, – привели Шавлака, який, згідно із доповідями ДФС, був переведений з Чернігівської митниці, де була контрабанда цигарок.

Продукцію Гродненської тютюнової фабрики ввозили з російської сторони, а офіційно ніби-то заходили порожні автомобілі. Шавлак за цим всім стояв, а сьогодні «кришує» контрабанду тут. Це його людей зловили на хабарництві. Нам не важливо 600 тисяч доларів чи мільйон він возить до столиці. Наша область втратила 200 мільйон гривень і він за це має відповідати».

Нагадуємо, у липні обласна рада приймала звернення до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою відсторонити  Олександра Шавлака від виконання своїх обов’язків та оголосити відкритий конкурс на заміщення посади керівника Волинської митниці з метою відновлення її ефективного функціонування та виконання покладених на неї завдань.

Ігор Палиця повідомив депутатам та присутнім на сесії, що днями мав розмову з очільником українського Уряду Володимиром Гройсманом щодо ситуації, яка склалася на Волинській митниці. Пан Гройсман, зі слів, голови облради, пообіцяв, що керівника митниці на Волині замінять упродовж найближчого часу.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024