Екс-заступник митного поста «Ягодин» судиться, аби поновитися на посаді

05 Вересня 2016, 15:20
1220

Чиновниця Світлана Бондарчук подала позов до Волинського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати наказ, відповідно до якого її звільнили, поновити на посаді та стягнути кошти за час вимушеного прогулу.

Детальніше у матеріалі: «Екс-заступниця начальника митного поста «Ягодин» через суд хоче поновитися на посаді».

Як стало відомо в ході судового розгляду справи, підставою для звільнення Світлани Бондарчук стало порушення нею присяги держслужбовця, – пише ВолиньPost.

А все почалося з того, що в середині березня цього року на посаду в.о. начальника Волинської митниці ДФС призначили Олександра Шавлака, який раніше очолював Чернігівську митницю.

Це призначення викликало хвилю протестів як зі сторони активістів, так і з боку працівників митниці.

Останні організовували збори трудового колективу та членів профспілки, на які запрошували голову Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Пізніше працівники митниці прийшли на сесію Волинської обласної ради з вимогою розглянути їхнє звернення до голови ДФС України Романа Насірова щодо призначення іншого керівника на Волинську митницю.

Це відбулося 7 квітня 2016 року, і саме в цей час позивачка Світлана Бондарчук взяла лікарняний та не прийшла на роботу.

Натомість жінку помітили під час сесії облради.

Згодом, коли посадовець вийшла з лікарняного, їй повідомили про звільнення. Точніше, внесли наказ про накладення на неї стягнення у вигляді звільнення через порушення присяги держслужбовця. Мовляв, відповідно до присяги, держслужбовцю забороняється критикувати своє керівництво або ж державну установу, у якій він працює.

Проте сама позивачка вважає, що її звільнили неправомірно, відтак вона подала до суду позов з вимогою скасувати наказ про службове стягнення, поновити її на посаді та стягнути кошти за час вимушеного прогулу.

У свою чергу представник митниці цілком заперечує проти задоволення цього позову, оскільки 7 квітня Світлана Бондарчук прийшла на сесію у форменому одязі, а не як простий громадянин, а лікарняний відкрила у одній з луцьких клінік, що викликає підозру.

Навіть головуючий по справі суддя Руслан Денисюк наголосив, що дуже дивним є той факт, що жінка, яка змушена йти на лікарняний, поїхала відкривати лікарняний лист за 150 кілометрів від місця проживання.

Зрештою сьогодні, 5 вересня, у судовому засіданні представники позивача та відповідача оголосили свої вимоги та заперечення. Наступне судове засідання по цій справі відбудеться через кілька днів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39