Майже 17 мільйонів гривень податків підприємці сплатили у бюджет району

04 Вересня 2016, 10:34
1905

Розвиток підприємництва був і залишається одним із пріоритетних напрямів розвитку району.

У цій сфері сьогодні зайнято 2170 чоловік, у тому числі 1370 підприємців.

Функціонує 4 середніх та 110 малих підприємств, якими за минулий рік було реалізовано продукції, робіт, послуг відповідно на 59,9 та 86,2 млн грн.

Йдеться на сайті Любомльської РДА.

За підсумками роботи минулого року фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування середніх та малих підприємств склав відповідно 4,7 та 12 млн грн прибутків.

Саме завдяки діяльності підприємницьких формувань у районі активно розвиваються такі галузі як промисловість, торгівля, ресторанне господарство, будівництво, агропромисловий комплекс, ринок цілого ряду платних і побутових послуг населенню.

Розвиток малого і середнього підприємництва є одним із найголовніших факторів економічного зростання в умовах ринкової економіки, що дозволяє вирішувати ряд важливих завдань, серед яких зростання рівня життя населення та питання зайнятості.

Кращі платники податків: ТзОВ «Верніколор» (Самолюк В.С.), ПП «Фолсаж» (Веремчук С.В.), ТзОВ «Будівельник» (Гурко В.Г.), ТзОВ «Надія» (Шлапа Л.І.), ТзОВ «Владтранс» (Данилюк В.П.), ВКФ «Олімп» (Шум С.І.).

Серед підприємців: Пархомук О.П. (вантажні перевезення), Мучак В.М. (послуги у лісовому господарстві), Козел В.М. ( вантажні перевезення), Богуш О.І. (роздрібна торгівля продовольчими товарами), якими лише за січень-липень поточного року сплачено до бюджету 4,3 млн грн.

Силами суб’єктів підприємницької діяльності району впроваджено ряд інвестиційних проектів, ця робота продовжується і зараз.

За рахунок коштів ряду підприємницьких структур здійснюється будівництво:

- магазину в с. Згорани;

- дорожньої станції обслуговування вантажних автомобілів у с. Вишнів;

- салону краси з фітнес-залом та станції технічного контролю колісних транспортних засобів і гаражів із побутовими приміщеннями в м. Любомль;

- пункту сервісного обслуговування транспортних засобів в межах Рівненської сільської ради поруч а/д «Київ-Ковель-Ягодин»;

- АЗС із пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів в с. Старовойтове;

- автозаправочного комплексу з пунктом сервісного обслуговування водіїв, мийкою та станцією технічного обслуговування на території Рівненської сільської ради.

У стадії завершення перебуває реконструкція лікувального комплексу районної лікарні під житловий комплекс «Княжий» у м. Любомль, який розрахований на 48 квартир.

Введення в дію цих об’єктів дозволить значно покращити культуру та якість торгівельного та побутового обслуговування населення, розширити асортимент товарів, створити нові робочі місця, поповнити надходження до бюджету та вирішити ряд соціальних питань.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром