Гущанці на дожинках і бігали, і співали, і в конкурсі участь брали

30 Серпня 2016, 22:50
1829

Нещодавно у гміні Дорогуськ Хелмського повіту (Республіка Польща) відбулися дожинки, в рамках яких було проведено третій Міжнародний легкоатлетичний турнір «Надбужанський біг із перешкодами».


Участь у змаганнях взяло більше 200 легкоатлетів із різних куточків Люблінського воєводства, серед яких були і два бігуни з Любомльського району та два – з Ковельського.


12,5-кілометровий маршрут із сорока двома природними та штучними перешкодами був позначений вказівниками та орієнтирами. Учасникам доводилося бігти по воді, вертикальними та горизонтальними драбинами, перестрибувати піраміди з соломи, перелазити через дерев’яні стінки, труби, тунелі, колючий дріт, бігти по піщаному кар’єрі на гірку та з гірки, по камінні, шинах, колодах, переносити різні види вантажів, долати п’ятдесяти метрову дистанцію по річці Західний Буг та інші перешкоди.


Наш Володимир Коц, позаминулорічний переможець цих змагань, легіонер футбольної команди «Гуща», фінішував десятим, Іван Чоботан, учитель фізкультури Гущанського НВК І-ІІІ ст., голова громадської організації «Гущанський патріот», – вісімнадцятим.


Переможці змагань були нагороджені медалями та цінними подарунками, а учасники турніру отримали пам’ятні значки.


Участь у дожинках брав народний фольклорний колектив «Опалинка» Гущанського СБК. Аматори сцени виконали п’ять українських народних пісень, а також взяли участь у конкурсі дожинкових вінків, за що отримали відзнаку і грошову винагороду.





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024