Очільник любомльських волонтерів розповів про кожного загиблого земляка-захисника

26 Серпня 2016, 23:17
2243

У День Державного Прапора України на центральній площі міста Любомль відбулося відкриття стели Пам’яті земляків-захисників, які в неоголошеній війні життя віддали за волю і свободу нашої країни.

Протягом антитерористичної операції Любомльщина втратила сім своїх патріотів: Сергія Киричука (с. Римачі), Сергія Кушніра (с. Машів), Анатолія Федчишина (м. Любомль), Олександра Сацюка (м. Любомль), Миколу Штанського (м. Любомль), Олександра Грошева (с. Масловець), Юрія Гіля (с. Олеськ).

На церемонію відкриття стели прийшли рідні загиблих захисників, багато любомльчан, які шанують пам'ять про них, представники міської та районної влади, військові та духовенство.




Розпочалося дійство з хвилини мовчання.

Право урочисто відкрити стелу загиблим воїнам із Любомльського краю надали учасникам АТО Олександру Лисенку та Олександру Черешньову.


У цей час на площі панувала тиша, мелодія і гіркі сльози рідних, які не могли стримувати себе, побачивши дорогих людей на фотографіях.

1





Панахиду та освячення стели провело духовенство району.





Виступили представники влади.







Очільник волонтерів Любомльщини Андрій Дем’янчук, тамуючи сльози і хвилювання, пригадав про кожного із захисників:

«Не хочеться вірити, що цих хлопців уже немає разом із нами. Кожен із них по-своєму був мені близьким. Ця стела берегтиме пам’ять про загиблих, щоб сьогоднішні і наступні покоління завжди бачили, хто здобував незалежність, і якою дорогою ціною ми за це платимо в 21 столітті. Наш обов’язок підтримувати рідних та близьких наших Героїв», – підсумував Андрій.

Ця стела не повинна стати для любомльчан місцем поклоніння, а місцем спотикання. Спотикання нашої совісті, спотикання нашої байдужості, нашої віри та молитви.

Вічна слава нашим Героям!

Слава Україні!









Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39