Так чи ремонтуватимуть частину автодороги державного значення?

20 Серпня 2016, 10:29
1366

Незабаром у Любомлі у межах міста планують провести поточний ремонт вулиць Володимирська та Брестська, які є частиною автомобільної дороги державного значення «Піща-Шацьк-Любомль-Володимир-Волинський-Павлівка-Горохів-Берестечко».

Але виникає питання: чи будуть проводитись ремонтні роботи взагалі?

Любомльська міська рада співфінансує проведення ремонту по цих вулицях. На це з казни міста передбачили кошти у розмірі 500 тисяч гривень. Таку ж суму виділили і з обласного бюджету. Держава ж перебачила близько семи мільйонів гривень.

Пише КОРДОН.

Зазначена траса знаходиться на балансі у Служби автомобільних доріг у Волинській області, тобто це дорога державного значення.

«Міська рада виділила зі свого бюджету на поточний ремонт вулиць Володимирська та Брестська у розмірі 500 тисяч гривень. Якби міська рада не передбачила навіть і цих невеликих коштів, то ніяких робіт не розпочинали б», – пояснює Микола Оніщук, заступник міського голови Любомля.

Тендер на проведення поточного ремонту цієї дороги виграла приватна фірма із Турійська «Аміла». Самі торги відбувалися ще у липні, проте договору із цієї фірмою досі не уклали. Таким чином, коли розпочнеться ремонт – невідомо.

Прес-секретар Служби автомобільних доріг у Волинській області Василь Черняк зазначив, що, як тільки укладуть договір із ТзОВ «Аміла», відразу ж розпочнуть ремонтні роботи.

«Переможцем на виконання ремонту дороги стала фірма «Аміла», яка повинна за певний період часу укласти договір і розпочати ремонт», – зазначає Василь Черняк.

Варто зважати на деякі фактори, які повинні підштовхувати якомога швидше розпочати ремонт.

По-перше, це погодні умови. Адже за дощової погоди робота на дорогах не виконуватиметься.

По-друге, це термін виконання. До завершення календарного року залишилося не так багато часу. Але за умови невиконання робіт, кошти не освояться.

Журналістам «КОРДОНу» не вдалося поспілкуватись із директоркою ТзОВ «Аміла», оскільки, за словами працівників фірми, вона «не має на це часу».

Нагадаємо, що це товариство вже виконувало ремонт доріг у Любомлі. Відтоді минуло небагато часу, а жителі міста вже нарікають на згадану ділянку автошляху. Тож новина про те, що «Аміла» (цього разу вже як переможець тендеру, а не наймана міськрадою приватна фірма) виконуватиме ремонти у Любомлі – не надто втішає.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024