Як на вишнівській автозаправці уявну пожежу ліквідували

17 Серпня 2016, 21:00
1528 Джерело: volyn.mns.gov

У середу, 17 серпня, відбулися протиаварійні тренування на потенційно небезпечному об’єкті – автозаправному комплексі, розташованому у селі Вишнів.

Участь у тренуваннях, окрім рятувальників, працівників служб екстреного реагування та об’єктової добровільної пожежної дружини, взяли представники органів місцевої влади та територіального управління Держгірпромнагляду.

Повідомляє прес-служба рятувальників.

За легендою навчань, на території автозаправного комплексу легковий автомобіль вдарився у бензовоз із пальним. Внаслідок ДТП відбулася розгерметизація ємності з пальним та викид небезпечної речовини. Крім того, в понівеченому легковому автомобілі перебувала людина, яка отримала травми.

Про умовну надзвичайну подію служби екстреного реагування повідомив черговий диспетчер АЗС.

Першими до ліквідації наслідків аварії приступили працівники добровільної пожежної дружини. За кілька хвилин на місце надзвичайної ситуації прибули оперативно-рятувальні підрозділи з райцентру.


До ліквідації умовної аварії долучалися працівники Аварійно-рятувального загону спецпризначення, які оперативно зупинили витік пального з пошкодженої цистерни шляхом накладання спеціального бандажа.  Одночасно бійці Аварійно-рятувального загону демонтували понівечений легковий автомобіль, визволили потерпілого та передали до рук медиків, які уже чатували на місці події.


Крім того, у рамках тренувань учасники Добровільної пожежної дружини автозаправного комплексу відпрацювали дії з ліквідації загорання легкового автомобіля на території автозаправного комплексу за допомогою великогабаритного вогнегасника, а остаточно ліквідували  .


За перебігом навчань спостерігали регіональні представники нафтогазової компанії, відповідальні за пожежну безпеку та охорону праці, з усієї країни. Вони мали можливість набути цінний практичний досвід у галузі ліквідації та запобігання надзвичайних подій на об'єктах зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів.


Підбиваючи підсумки навчань, його учасники акцентували увагу на усіх аспектах та деталях, оскільки приборкання надзвичайних подій на об’єктах такого типу вимагає максимальної зібраності та оперативного реагування.


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром