Пленер «Боже милосердя» поєднав вірян та художників

12 Серпня 2016, 10:33
1422

6 Міжнародний пленер іконопису та сакрального мистецтва під назвою «Боже милосердя» традиційно відбувся у селі Замлиння. Він поєднав вірян православної та католицької релігій, художників з України та Польщі.

Співорганізаторами пленеру стали Генеральне консульство республіки Польща в Луцьку, кафедра україністики Варшавського університету, Волинська національна спілка художників України, Львівська національна академія мистецтва та Варшавське відділення польських художників.

Повідомляє Волинська регіональна дирекція Національної телекомпанії України.

За результатами пленеру організували три виставки у Польщі і на Волині, зокрема, в Ковелі та Любомлі.

Відкриття виставки «Боже милосердя» у Любомльському краєзнавчому музеї розпочалася зі спільної молитви. Генеральний вікарій луцької дієцезії Ян Бурас, який започаткував Міжнародний пленер у прикордонному селі Замлиння, наголосив, що такі заходи сприяють єднанню наших релігій і культур, а для молодих художників – це можливість вдосконалювати свою майстерність.

Детальніше у матеріалі: «Любомльський краєзнавчий музей запрошує на виставку ікон українських та польських митців»​

Роботи іконописців представлені у візантійському стилі, для якого характерне поєднання, площинних чистих кольорових силуетів, ритміки ліній, символічних образів. Ікони намальовані на полотні, склі, дереві. Роботи іконописців, об’єднані темою «Боже милосердя», – це крок до взаємної душевності і доброти.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024