Літургія єднання добра, любові й миру

11 Серпня 2016, 10:25
2675

Велично лунали дзвони 9 серпня на престольний празник у храмі великомученика і цілителя Пантелеймона, що діє на територіє Любомльської райлікарні.

З самого ранку з’їхалися 16 священнослужителів із різних куточків нашого району, Волинської та Рівненської областей на святкову божественну літургію, на яку прибув й архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир.

Гостинно з хлібом-сіллю зустріли архієпископа генеральний директор ТМО Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель та понад двісті вірян, мешканців Любомля та навколишніх сіл. Усі вони прийшли віддати шану святому Пантелеймону і попросити у нього зцілення душі та тіла.


Глибоко проникали в душу молитви, які зринали з вуст отців. Ангельські голоси хористів, що линули довкола, доповнювали високу мить єднання з Господом. Служба зачаровувала вірян звучанням добра, любові та миру. Здається, і причастя було якимось особливим – Божа благодать наповнювала кожну дитину.

По завершенню служби святі отці та парафіяни здійснили хресний хід довкола храму й помолилися за мир в країні, за хворих, за зцілення душ.


Архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир привітав усіх зі святом, подякував людям, які допомагають розбудовувати церкву. Окремо відзначив вагомий вклад у процвітання цієї святині Володимира Дибеля та отця Іоанна.


На пам'ять подарував ікону великомученика та цілителя Пантелеймона з часточкою його мощей. Ці святині тепер постійно перебуватимуть у храмі, і кожен зможе прикластися до них. 


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром