У Любомлі безплатно роздають автівки та інше арештоване майно

10 Серпня 2016, 22:32
1753

Любомльський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області безплатно роздає арештоване майно.

Пише «Конкурент».

Відповідну інформацію розмістили на порталі електронних торгів арештованим майном 1 серпня.

Усього у переліку 23 позиції.






Для отримання речей можна звертатися до 1 вересня цього року за адресою: м. Любомль, вул. Незалежності, 33, т/ф (03377) 2-48-42, код ЄДРПОУ 35078662, e-mail: [email protected].

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби",спершу арештоване майно виставлять на аукціон. Якщо впродовж двох місяців речі реалізувати не вдасться, їх переоцінюють. При тому розмір переоцінки не повинен перевищувати 20 % вартості, визначеної суб'єктом оціночної діяльності - суб'єктом господарювання. На продаж майна вже з новою ціною дається місяць. Після того здійснюють ще одну переоцінку. У випадку, коли речі так і не купили, їх роздають безплатно.

Для цього створюють спеціальну комісію з представників відповідного органу державної виконавчої служби, митного органу, органу державної податкової служби та фінансового органу. До того ж арештоване майно можна віддавати:

  1. органам державної влади;
  2. закладам охорони здоров'я, освіти, соціального забезпечення, соціального захисту, зокрема, закладам, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, дитячим будинкам сімейного типу, прийомним сім'ям, будинкам дитини при установах виконання покарань;
  3. установам виконання покарань;
  4. слідчим ізоляторам;
  5. військовим формуванням;
  6. на благодійні цілі;
  7. для переробки, знищення (утилізації) такого майна.

Про те, що майно роздаватимуть безплатно, орган державної виконавчої служби повинен проінформувати на відповідному веб-сайті. Вирішувати, кому віддавати речі безплатно, може й комісія.

Якщо ж за місяць ніхто не зголоситься на отримання майна безплатно, то речі повинні знищити.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39