Відомо, які сільські ради увійдуть до Вишнівської об’єднаної територіальної громади

10 Серпня 2016, 11:32
1862

На Волині триває об’єднання територіальних громад. Згідно із затвердженим перспективним планом розвитку територій області, в Любомльському районі замість 24 місцевих рад планували сформувати три об’єднані територіальні громади з центрами у місті Любомлі, селищі Головне та селі Гуща. Однак жителі району не погодилися з таким рішенням. Тому з’явилися інші варіанти об’єднання.

Так, ще на початку травня, під час семінару про плюси і мінуси добровільного об’єднання територіальних громад, який провели у селі Вишнів, було запропоновано та обговорено варіант утворення великої громади з центром у Вишневі.

До неї увійшли б населені пункти Вишнівської, Радехівської, Ладинської, Римачівської, Штунської, Олеської, Підгородненської, Машівської, Бірківської і Хворостівської сільських рад.

Після поіменного опитування, що провели депутати вишнівської сільради на своїх округах, та обговорення на сходах селян, було остаточно вирішено: утворювати свою громаду.

«Я їздив на сходи селян Штунської, Олеської, Ладинської, Радехівської, Римачівської сільрад. Практично всі погодилися об’єднатися з нашою громадою з центром у Вишневі, – розповідає вишнівський сільський голова Віктор Сущик. – У кожній із цих сільрад у кінці липня вже відбулися позачергові сесії, на яких були прийняті відповідні рішення про об’єднання, враховуючи рекомендації і пропозиції місцевих громад названих сільських рад».

За словами Віктора Степановича, організаційно-правова робота з питань добровільного об’єднання сільських громад у складі суміжної Вишнівської сільської громади продовжується з урахуванням економічних і соціальних інтересів громад, їхніх жителів.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром