Коли ж буде повністю поремонтована вулиця Української Армії?

09 Серпня 2016, 23:56
1404

У бюджеті міста на ремонт однієї з головних вулиць Любомля передбачено півтора мільйона гривень. На які роботи вистачить цих коштів і яку ділянку вулиці вдасться поремонтувати?

Відповіді на ці питання знаходимо на сайті Любомльської міської ради:

«Орієнтовна вартість робіт по капітальному ремонту вулиці Української Армії від перехрестя біля міської ради до вул. Прикордонників із заміною діючого зношеного водопроводу за попередніми розрахунками становитиме близько 3,9 мільйона гривень. Зрозуміло, що такої суми в бюджеті міста на цей об’єкт немає, а як би й була, то цьогоріч роботи розпочати просто не встигли б із-за бюрократичних процедур.

Тобто ми стаємо перед вибором: чекати наступного року і шукати повну суму на реалізацію проекту, якої при нинішній нестабільності може й не бути, або виконувати роботи поетапно. Тому прийняте одне раціональне і правильне рішення: робити вулицю по частинах, виходячи із наявних коштів та умов, але перед цим, як це заведено в цивілізованих країнах, – зробити комунікації.

І сьогодні, як усі ви бачите, тривають роботи по будівництву господарсько-фекальної каналізації по вул. Української Армії.

На сьогоднішній день підприємством «Луцькомундорпроект» уже розроблений та поданий на експертизу проект на ділянку вулиці від перехрестя із вул. Незалежності до перехрестя із вул. Костельна (колишня вул. Самохіна) на суму 1,38 мільйона гривень.

У ньому передбачено розширення дорожнього полотна до 7 метрів та метрові тротуари з обох боків. Решта проектно-кошторисної документації ділиться ще на 2 етапи: капітальний ремонт вул. Української Армії від вул. Самохіна до будинку №24 та капітальний ремонт вул. Української Армії від будинку №24 до вул. Прикордонників. За наявності відповідних коштів, у наступному році буде можливість їх реалізувати.

Такі дії обумовлені невпевненістю у тому, що наступного року будуть відповідні кошти і можливість їх в повній мірі реалізувати».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024