Без води - і ні туди, і ні сюди

09 Серпня 2016, 23:39
2275

Заступник міського голови Микола Онищук повідомив, що причиною є спекотна погода та недостатня кількість опадів, що, у свою чергу, призвело до зменшення рівня води.

Міська рада розробила проект на буріння нової, глибшої артезіанської свердловини у Любомлі. Сама реалізація цього проекту займе близько місяця.

«Ми періодично беремо проби води на хімічний і біологічний аналізи. Востаннє перевіряли у липні. Якість води відповідає державним стандартам, хоча буває перевищення заліза. Та його вміст не повинен турбувати споживачів. Поліпшенню якості сприяє установка по очистці», – коментує ситуацію, що склалася, Леся Ткачук, завідуюча Любомльським міжрайонним відділом держустанови «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України»

«Справді, розроблено проект реконструкції центрального водозабору і на запуск в дію нової артсвердловини. Сьогодні (розмовляли 9 серпня) поставили на водозаборі додаткового насоса. Роботи тривають. Наші артсвердловини, а їх кілька, сягають до ста метрів. Та і там, як бачимо, води мало. Тому й надалі вона подаватиметься за графіком: з 06.00 до 10.00 ранку, з 18.00 до 22.00 вечора. Сподіватимемося, що незабаром спека спаде, опади почастішають і питання водопостачання зійде з порядку денного», – надіється Петро Романюк, інженер комунального підприємства «Любомльське ЖКГ».

До речі, подібна ситуація спостерігалася й торік. Тоді була ще більша спека і довше, ніж зараз. Стало зрозуміло, що треба негайно братися за реконструкцію водозабору, бо існуючі його потужності і в подальшому створюватимуть проблеми. Міська рада зробила у цьому напрямку ніби і розумний крок.

В інтерв’ю газеті «Новий погляд+» за 31 грудня міський голова Роман Ющук сказав, що в числі пріоритетів на новий рік «запуск у дію нової артсвердловини і реконструкція центрального водозабору…» На ці роботи депутати міста виділили 1,2 млн грн.

Постає питання: чому за вісім місяців нічого, окрім проекту, так і не було зроблено?

Коментарі
11 Серпня 2016, 00:04
питання в точку, чому?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024