Чим насправді займалася Савченко на Волині

08 Серпня 2016, 16:38
2499 Джерело: vk.com

Про те, де була і що робила народна депутат Надія Савченко розповів «Волинь 24» Ігор Рицко, учасник АТО.

«Два дні я супроводжував Надію Савченко на Волині, а сьогодні вранці відкриваю Фейсбук і читаю якісь незрозумілі історії, про те, як вона планувала їхати в Угринів, а поїхала відпочивати на Світязь.

(«Савченко кавувала на одній із вишнівських АЗК»).

Звідки все це взялося? Виклали знімки з камер вишнівської АЗС. Цікаво, хто надав відеозапис? І на чиє прохання? Про рендж-ровер написали. Ви ж з’ясуйте спершу, про що пишете. Це – моя автівка.

Ми товаришуємо з Надією, тому зустрічав і супроводжував під час перебування тут. Її запросили на «Бандерштат», і користуючись нагодою Надя виділила час, щоб ознайомитись із найбільшими проблемами регіону.

Зустрів її в суботу о 4 ранку, поселив у готелі «Зустріч». Вранці поїхали на прямий ефір на Волинське телебачення, тоді – на інтерв’ю для видання «ВолиньPost». Після цього ми поїхали на кладовище, поклали квіти хлопцям. Показав, де похований Рустам Хамраєв, який визволяв Надю в бою, коли вона попала в засаду, де Сергій Шостак похований, з яким вона була разом на Майдані, а потім – в бою.

Обідали в центрі міста, в піцерії «Фелічіта». Ні від кого не ховалися, люди підходили, віталися і фотографувалися. Тоді поїхали на «Бандерштат», а після виступу зустрілися з родиною Сергія Шостака – з дружиною Майєю та дітьми.

Тоді поїхали подивитися на проблемні місця, що є на Волині. Ті, де сьогодні процвітає корупція, де високопосадовці кришують нелегальний бізнес. Коли поїхали по лісгоспах, телефон почав розриватися від дзвінків з питанням «А для чого? За що ви її привезли?». А чого ви боїтесь? Якщо все в порядку. Але ж – не в порядку, всі добре знають, що сьогодні «Волиньліс» кришує народний депутат Лапін.

Тому зрозуміло, що ми нікому не оголошували, куди плануємо поїхати.

Зокрема, їздили в санаторій «Лісова пісня». Побачили на власні очі бардак, який там твориться. Совдепівський режим не залишає досі це місце. Приїхали туди – лабає на повну шансон, в їдальні, де харчуються діти, наливають коньячок після десятої вечора.

Ми переночували там, вранці поїхали в село Ветли Любешівського району подивитися на проблему демаркації кордону, за яку ніхто не хоче братися. Зустрілися з прикордонниками, місцевою владою, районними депутатами, з’їздили на кордон, на Біле озеро. Будуть офіційні висновки з цього приводу, Надя оголосить про них.

Із Ветлів поїхали на Маневичі. Нікого не попереджали, бо хотіли побачити реальну картину, що відбувається на бурштиновому клондайку. На посту нас зустрів один нацгвардієць в тапочках… Тільки взнали, що приїхала Савченко, почали чіпляти на себе автомати, пістолети, шеврони… Для чого це робити на показуху?

Потім зустрілися з головою маневицького лісгоспу Володимиром Родіоном, під його супроводом поїхали на оконське форелеве господарство, погодували риб, поспілкувалися з людьми.

Ввечері приїхали до Луцька, вечеряли в колі моєї сім’ї та друзів в «Фелічіті» на Набережній. Там стався приємний інцидент. Поранений хлопець, який сидів в піцерії, замовив букет білих троянд і подарував Савченко.

За ці два дні я став свідком дуже хорошого ставлення людей до Наді. Не було жодної критики, як це люблять мусолити всеукраїнські ЗМІ. Навіть маленькі діти впізнавали і просили сфотографуватися. На згаданій заправці навіть білоруси підходили поговорити та висловити шану.

І мені дуже прикро, що навколо візиту Савченко стільки пліток і додумувань. Надя – відкрита і проста людина. І немає жодних секретів про її візит.

Незабаром знову приїде. Хлопці, над якими відбувається суд, попросили, щоб була на черговому засіданні.

Тож 16 серпня ми будемо у Володимир-Волинську».

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024