На «Згоранській варті» частували козацьким кулішем і співали пісень

31 Липня 2016, 10:53
1555

Опісля автопробігу пам’яті Героїв УПА всі присутні зібралися за дружнім столом, де смакували кулішем за старовинним рецептом і співали повстанських пісень.

Приготуванням основної страви займався Михайло Бісюк із Любомля.

«Я щорічно готую куліш на «Згоранській варті». Також друзі довіряють мені цю відповідальну справу на полюванні. Щоправда, тоді куліш готую з качки, – розповідає «шеф-повар» Михайло. – Тут головне правильно м'ясо протушкувати і вчасно пододавати всі інгредієнти».


Михайло, тільки читачам Район.Любомль, розповів старовинний рецепт куліша по-козацьки.

Отож, аби нагодувати велику компанію, вам потрібно буде: 2 кілограма пшона, стільки ж сала з м’ясом, літр тушонки, 400 грам масла, 30 яєць, цибуля та приправи за смаком.

«Спочатку до напівготовності підсмажуємо порізане м'ясо з цибулею, додаємо промите пшоно, повністю заливаємо холодною водою. Коли закипить – вкидаємо масло і сало, цівкою вливаємо збиті яйця. Все ретельно перемішуємо. Варимо до повної готовності. За смаком солимо, перчимо, додаємо інші спеції».

Аби скуштувати куліш, навіть своєрідна черга утворилася. 

Страва направду була дуже смачна.
Страва направду була дуже смачна.

Посмакувавши кулішем, присутні разом із народним аматорським чоловічим вокальним гуртом «Соколи» дружно співали повстанських та українських пісень.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром