На Волині кількість ДТП зросла на 64 відсотки

29 Липня 2016, 16:27
1351

Прокурор Волині Максим Киричук незадоволений ситуацією з кількістю аварій, яка склалася у Волинські області.

Відповідний лист він скерував тимчасовому виконувачу обов’язків начальника Головного управління Національної поліції Петру Шпизі та начальнику Управління патрульної поліції у місті Луцьку Олександру Вовченку, ‒ повідомляють у прес-службі установи.

Аналіз, який провела прокуратура Волині, засвідчив, що у першому півріччі 2016 року на території області кількість ДТП зросла на 64 відсотки – з 125 до 205. У 31 випадку настала смерть постраждалих.

Лише на території Луцька за цей період обліковано 55 дорожньо-транспортних пригод, що на понад 77% більше, ніж минулоріч (31). За інформацією прокуратури, зросла кількість ДТП у Нововолинську, Володимирі-Волинському, КовеліЛюбомльськомуВолодимир-Волинському, Іваничівському, Ківерцівському, Ковельському, Луцькому, Рожищенському, Старовижівському та Шацькому районах.

«Зважаючи на те, що органи поліції, на які законом покладено завдання щодо протидії злочинності, а також здійснення запобігання вчиненню правопорушень, здійснюють свої повноваження у цих сферах неналежно, прокурор області Максим Киричук скерував тимчасовому виконувачу обов’язків начальника Головного управління Національної поліції листа з вимогою посилити протидію порушенням безпеки дорожнього руху», ‒ йдеться в повідомленні.

Лист із вимогою максимально зосередити зусилля підрозділу на проблемах боротьби в межах компетенції з кримінальними правопорушеннями, пов’язаними з порушеннями правил дорожнього руху скерували також начальнику Управління патрульної поліції у місті Луцьку.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024