Які категорії населення мають право на безоплатну правову допомогу

23 Липня 2016, 12:20
1719

На Волині все більше людей починають користуватися безоплатною вторинною правовою допомогою. По всій Україні працює 100 центрів, де надають таку допомогу, з них три – на Волині.

Про особливості їх роботи розповіла виконувач обов’язків начальника відділу взаємодії з суб'єктами надання БППД Луцького місцевого центру Катерина Доманська.

– Що ж таке безоплатна вторинна правова допомога?

– Це вид державної гарантії доступу до правосуддя. Якщо людина належить до певної вразливої категорії та потребує адвоката, звертається до нас, і тоді ми приймаємо звернення та вирішуємо, надати чи відмовити у безоплатній вторинній правовій допомозі.

– Хто може стати клієнтами вашого центру?

– Усі відвідувачі, які завітають до місцевого центру. Якщо клієнт не належить до категорій, що мають право на вторинну, можуть отримати доступ до безоплатної первинної правової допомоги.

– Про які категорії йдеться?

– Це малозабезпечені, інваліди, діти-сироти, безпритульні діти, учасники бойових дій та члени сімей загиблих (померлих) учасників АТО, особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною; інші соціально незахищені категорії осіб.


Наталка ПАХАЙЧУК

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром