За гроші Світового банку хочуть розширити мережу амбулаторій

22 Липня 2016, 16:45
1391

Загалом в області до переліку об’єктів, на яких здійснюватиметься ремонт та реконструкція ввійшли 86 об’єктів.

20 липня у Ковельській районній бібліотеці відбулася робоча нарада під головуванням заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук в рамках впровадження субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області.

Йдеться на сайті Любомльсьої райдержадміністрації.

В обласній виїзній нараді взяли участь голова райдержадміністрації Микола Пархомук, генеральний директор ТМО Любомльського та Шацького районів Володимир Дибель, головний лікар комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Васенько.

Інвестиційний субпроект, затверджений Світовим Банком та спрямований на профілактику, раннє виявлення та лікування серцево-судинних захворювань.

Своє бачення щодо впровадження субпроекту в області висловив начальник охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

«Проект стартував, зроблена велика документальна робота. Також передбачено навчання лікарів сучасним методам профілактики та діагностики, у тому числі і за кордоном. Крім того, буде розширено мережу амбулаторій. 135 існуючих амбулаторій буде реконструйовано. Також закуплять нове обладнання для діагностики, з’явиться ряд нових амбулаторій, які створять на базі діючих фельдшерсько-акушерських пунктів», – сказав посадовець.

Зі слів Ігоря Ващенюка, найбільше проблем зі здоров’ям виникає в людей через їхнє невчасне звернення, а мережа нових амбулаторій сприятиме зниженню таких ризиків, найбільшою проблемою у сфері громадського здоров’я області є хвороби системи кровообігу. Поряд з цим повідомив, що колегія Міністерства охорони здоров’я схвалила Концепцію побудови нової національної системи охорони здоров’я.

Консультант з управління субпроектом Марія Адамчук, своєю чергою, спілкувалася з присутніми на нараді з приводу проблемних питань та наявних не доопрацювань, які є на місцях. Також акцентувала увагу присутніх на трьох етапах проекту, питаннях фінансування проекту, розповіла про першочергові заходи, які необхідно провести, просила визначитися учасників проекту з першочерговістю об’єктів, повідомила, що вже найближчим часом на Волині оголосять низку тендерів.

У рамках реалізації субпроекту буде створена та введена в експлуатацію медична інформаційна система «Реєстр індивідуального серцево-судинного ризику дорослого населення Волинської області». Користувачами системи буде медичний персонал первинного, вторинного та третинного рівнів. До системи будуть підключені всі амбулаторії області та центри первинної медико-санітарної допомоги, в яких передбачено по 1 робочому місці.

У кінцевому результаті буде отримана інформаційна система, яка дозволить ведення електронної медичної карти пацієнта.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024